Αυτό είναι το νέο superfood που κάνει θαύματα στον οργανισμό σου

Αυτό είναι το νέο superfood που κάνει θαύματα στον οργανισμό σου

Εσύ έχεις ακούσει για τη χλωρέλλα;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κατακλυστεί από τροφές που θεωρούνται «μαγικές» για τον οργανισμό μας. Τα superfoods έχουν μπει στη διατροφή μας, δίνοντας ενέργεια και τόνωση στον οργανισμό μας.

Οι συχνοί ρυθμοί της καθημερινότητας, το στρες αλλά και η κακή διατροφή που κάνουμε -θέλοντας και μη λόγω φόρτου εργασίας-, μας έχουν πείσει πια πως ο οργανισμός μας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να ανταπεξέλθει. Έτσι αναζητάμε τροφές που μπορούν -ακόμα και με μια κουταλιά- να μας προσφέρουν δύναμη και ενέργεια, όλα όσα χρειαζόμαστε δηλαδή για ευεξία και υγεία μέσα στην ημέρα.

Τα superfoods πολλά, όμως ακόμη μια σούπερ τροφή έχει βρεθεί ότι «στηρίζει» την υγεία και τη μακροζωία μας. Το όνομά της; Χλωρέλλα και όπως λένε οι ειδικοί, αποτελεί μια σπάνια πηγή βιταμινών και μετάλλων που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να είναι υγιής.

Μπορεί στο χρώμα να παραπέμπει στην σπιρουλίνα, δεν πρέπει όμως να την συγχέουμε με καμία άλλη πράσινη σκόνη. Η χλωρέλλα χαρακτηρίζεται από σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών και ένα πλήθος αμινοξέων και βιταμινών για την πρόληψη της οστικής απώλειας, τον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος, την προώθηση της λειτουργίας του ήπατος και την ισορροπία του pH.



Τι είναι η Χλωρέλλα και πώς βοηθά τον οργανισμό μας;

Η Χλωρέλλα είναι μια άλγη γλυκού νερού που προέρχεται από την Ταϊβάν και την Ιαπωνία και αποτελείται από υψηλές δόσεις χλωροφύλλης (η χλωροφύλλη είναι η χρωστική ουσία σε όλα τα πράσινα φυτά που είναι υπεύθυνα για την απορρόφηση του φωτός και για την παροχή ενέργειας για τη φωτοσύνθεση). Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, η χλωρέλλα περιέχει 3 έως 5% χλωροφύλλη, σημαντικά περισσότερη από τα πράσινα λαχανικά, ακόμα και από το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τις πιπεριές.