Χημική δίαιτα: Τι ισχύει με την περιβόητη διατροφή που υπόσχεται απώλεια βάρους

Χημική δίαιτα: Τι ισχύει με την περιβόητη διατροφή που υπόσχεται απώλεια βάρους

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο πολλά υποσχόμενο διατροφικό πλάνο.

Η αλήθεια είναι πως όλες μας έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή στη ζωή μας να χάσουμε μερικά περιττά κιλά για να νιώσουμε καλύτερα με το σώμα μας. Ολοένα και πιο συχνά τελευταία ακούμε για μια νέα πολλά υποσχόμενη μέθοδο απώλειας βάρους, την χημική δίαιτα.

Ουσιαστικά είναι ένας εύκολος τρόπος για να χάσεις έως και 6,4 κιλά σε μία μόλις εβδομάδα. Έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και είναι ιδανική για όσες επιθυμούν ορατά και άμεσα αποτελέσματα. Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι άκρως επικίνδυνη για τον οργανισμό και μη ρεαλιστική.

Η συγκεκριμένη δίαιτα βασίζεται στα χημικά συστατικά συγκεκριμένων συνδυασμών τροφίμων, τα οποία θεωρείται ότι ενισχύουν τα αποτελέσματα και ταυτόχρονα την καύση του λίπους. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της μεθόδου, όσοι την ακολουθήσουν μπορούν να αναμένουν μέχρι και απώλεια 6,5 κιλών σε μία μόλις εβδομάδα.

Επιπλέον αναφέρουν πως η χημική δίαιτα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθά τον μακροπρόθεσμο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την αποτελεσματικότητά της και για το εάν επιβαρύνει τελικά την υγεία μας.

Πώς θα την κάνεις: Η χημική δίαιτα είναι ένα διατροφικό πλάνο επτά ημερών που πρέπει να τηρείς για μία εβδομάδα κάθε μήνα. Περιλαμβάνει ένα αυστηρό πρόγραμμα που αποτελείται από τρία γεύματα την ημέρα. Δεν επιτρέπονται ενδιάμεσα σνακ μεταξύ των γευμάτων. Στη gallery που ακολουθεί θα δεις το ενδεικτικό πλάνο των 7 ημερών.

Δες επίσης: Πώς η εμμηνόπαυση επηρεάζει την υγεία του κόλπου; (vid)

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com