Τα 3 αλκοολούχα ποτά με χαμηλότερες θερμίδες, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Τα 3 αλκοολούχα ποτά με χαμηλότερες θερμίδες, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Και ψάχναμε μια ευκαιρία για να πιούμε ένα κοκτέιλ.

Είναι κάτι περισσότερο από κατανοητό να θέλεις να τελειώσεις μια κουραστική μέρα στη δουλειά με ένα ποτό για να χαλαρώσεις. Όμως, ενώ δεν υπάρχει ντροπή σε αυτή την επιθυμία, είναι εύκολο να ξεχάσεις αυτές τις υγρές θερμίδες που πίνεις. Δυστυχώς, μπορούν να προστεθούν γρήγορα ειδικά εάν πίνεις στον κανονικό βαθμό. Και, πριν το καταλάβεις, έχεις σαμποτάρει το σχέδιο υγιεινής διατροφής που έχεις σχεδιάσει για τον εαυτό σου.

«Οι θερμίδες από το αλκοόλ μπορούν να προστεθούν πολύ γρήγορα. Και, επειδή το αλκοόλ δεν παρέχει θρεπτικά συστατικά ή δεν σε γεμίζει, αυτές οι θερμίδες είναι συνήθως επιπλέον αυτών που τρως και πίνεις ήδη». Το αλκοόλ μπορεί επίσης να σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερο κομπλεξική, οπότε είναι πιο πιθανό να τρως υπερβολικά, λένε οι ειδικοί.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανταλλάξεις το chardonnay σου για τη σόδα κάθε φορά που θέλεις να γιορτάσεις. Απλώς πάρε σοφότερες αποφάσεις όταν πρόκειται να επιλέξεις τι θα πιείς. «Για να μειώσεις τις θερμίδες στα περισσότερα ποτά, μπορείς να παίξεις με τις αναλογίες συστατικών», λέει ο Beth Warren, MS, RD, ιδρυτής της Beth Warren Nutrition και συγγραφέας. Συνιστά να δοκιμάσεις κόλπα, όπως να προσθέσεις περισσότερο πάγο ή ανθρακούχο νερό, που δεν έχουν θερμίδες, να συμπληρώσεις το ποτό σου με φρέσκο ​​χυμό φρούτων χωρίς πρόσθετα σάκχαρα αντί να το κάνεις βαρύ και να δοκιμάσεις ένα φυσικό γλυκαντικό όπως η stevia αντί της κανονικής ζάχαρης ή σιροπιού.

Έχοντας αυτό κατά νου, αυτά είναι τα αλκοολούχα ποτά με τις χαμηλότερες θερμίδες που μπορείτε να σερβίρεις τον εαυτό σου και να πιείς.

#1. Μαργαρίτα

Οι μαργαρίτες μπορεί να είναι βόμβες θερμίδων χάρη στη χρήση ζάχαρης και του triple sec. Τα προκατασκευασμένα mix μπορεί επίσης να είναι ένα ζήτημα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Για να το ξεπεράσεις αυτό, συνιστά τη χρήση φρέσκου χυμού lime, τεκίλα και ένα σιρόπι αγαύης με πάγο. «Θα διατηρήσετε τη ζάχαρη και τις θερμίδες χαμηλά», λέει.

#2. Gin tonic

Ένα τζιν με τόνικ είναι ένας κλασικός συνδυασμός, αλλά μπορεί να σου δώσει έως και 142 θερμίδες ανά μερίδα. Γιατί; Το τόνικ παρασκευάζεται γενικά με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το ίδιο γλυκαντικό που βρίσκεται στην κόλα, και ένα δοχείο tonic 350ml περιέχει οκτώ κουταλάκια του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη. Αντί γι’ αυτό λοιπόν βάλε σόδα. «Η προσθήκη σόδας σε ένα κοκτέιλ είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή, καθώς παρέχει μηδενικές θερμίδες και μηδέν γραμμάρια ζάχαρης».

#3. Κόκκινο κρασί

Ναι, μικρές ποσότητες αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου κρασιού, μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αλλά σαμποτάρεις τον εαυτό σου πίνοντας πολύ. Είναι πολύ εύκολο και κοινό να καταναλώνεις πάρα πολύ κόκκινο κρασί, λένε οι ειδικοί. Όμως, το να κολλήσεις με το σωστό μέγεθος σερβιρίσματος (150 ml) και έχοντας μόνο ένα ποτήρι κρασί θα σε βοηθήσει να διατηρήσετε τις θερμίδες σε χαμηλά επίπεδα. «Είναι μια καλή επιλογή όσον αφορά τις θερμίδες», λέει ο Warren. Και μια συμβουλή: Προτίμησε ξηρότερες ποικιλίες όπως sangiovese, cabernet sauvignon και pinot noir. Αυτά τείνουν να είναι χαμηλότερα σε ζάχαρη και θερμίδες, επισημαίνουν οι ειδικοί (125 θερμίδες η μερίδα).