Νιώθεις πρησμένη μετά τις διακοπές;Το smoothie για να φύγει το πρήξιμο (video)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Νιώθεις πρησμένη μετά τις διακοπές;Το smoothie για να φύγει το πρήξιμο (video)

Στις διακοπές ζούμε χωρίς περιορισμούς και τρώμε πάντα λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα ένα πρήξιμο που δεν μπορείς με τίποτα να διώξεις. Υπάρχει όμως λύση.

Μπορεί –ημερολογιακά τουλάχιστον- το καλοκαίρι να ολοκληρώθηκε στα τέλη Αυγούστου, όμως βλέποντας αυτόν τον καιρό, δεν μπορείς με τίποτα να δεχτείς το «καλό χειμώνα» σαν ευχή από τα χείλη των συναδέλφων σου. Οκ, και οι διακοπές τελείωσαν, όμως πάντα υπάρχει χρόνος για μικρές αποδράσεις όσο ο καιρός ακόμη το επιτρέπει.

Μαζί με την επιστροφή στη δουλειά και τη ρουτίνα, έρχεται και η επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο στη διάρκεια των διακοπών όσο να πεις το είχες κάπως παραμελήσει. Πάντα τρώμε άλλωστε λίγο παραπάνω στις διακοπές. Αν επιστρέφοντας από την άδεια, επέστρεψε μαζί σου κι ένα μικρό πρήξιμο που δεν μπορείς με τίποτα να ξεφορτωθείς υπάρχει λύση.

3 ημέρες, 1 smoothie και αντίο «φούσκωμα». Δες τι υλικά θα χρειαστείς

Το smoothie που θα σε σώσει από το φούσκωμα των διακοπών

Τώρα που επέστρεψες από τις διακοπές και γύρισες στην καθημερινότητά σου, ήρθε η ώρα να επιστρέψεις και στο κανονικό πρόγραμμα διατροφής σου. Καλές οι ατασθαλίες και οι cheat day, αλλά πρέπει να σταματήσεις. Το φούσκωμα που «έφερες μαζί σου» από τις διακοπές σε ταλαιπωρεί και υπάρχει λύση για να το αποχωριστείς.

Ένα smoothie είναι η «σωτηρία» σου και ξέρουμε ακριβώς πώς θα το φτιάξεις.

smoothie watermelon2

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το smoothie που θα σε ξεφουσκώσει

Ένα φλιτζάνι κατεψυγμένο ανανά (245γρ)
μία κατεψυγμένη μπανάνα
¼ αγγούρι κομμένο σε κύβους
1 κ.σ σκόνη μάτσα
1 κομμάτι ginger (2 ½ cm)
1 ¼ φλιτζανιού νερό καρύδας (300ml)

6 τρόποι να απαλλαγείς από το πρήξιμο στο στομάχι μια και καλή

Βάλε όλα τα υλικά σου στο μπλέντερ έως ότου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πρόσθεσε όσο νερό καρύδας χρειάζεται. Αν το θέλεις πιο παχύρευστο πρόσθεσε λίγο πάγο.



Τα οφέλη του smoothie

O ανανάς είναι πλούσιος σε ένζυμα τα οποία είναι γνωστά για τη μείωση της φλεγμονής.

Το αγγούρι υποστηρίζει την πέψη και την ενυδάτωση, διώχνοντας την περίσσεια ποσότητα αλατιού από το σώμα.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο που βοηθούν στο να επαναφέρουν τα επίπεδα ηλεκτρολυτών του σώματος και να διώξουν το νάτριο.

Το ginger είναι γνωστό πως βοηθά με το πρήξιμο και την πέψη. H σκόνη μάτσα προάγει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το νερό καρύδας βοηθάει στη ρύθμιση της ενυδάτωσης του οργανισμού και διώχνει την περίσσεια ποσότητα αλατιού.