5 λαχταριστά και εύκολα πρωινά για το Σαββατοκύριακο (photos)

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 λαχταριστά και εύκολα πρωινά για το Σαββατοκύριακο (photos)

Γλυκά και αλμυρά πιάτα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

Μια ακόμη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και δεν σου κρύβω ότι αυτό το weekend το περιμένω πώς και πώς. Ύπνος, χουχούλιασμα στον καναπέ, ταινίες και φυσικά λαχταριστό πρωινό. Τα Σαββατοκύριακα είναι ευκαιρία να μαζευτεί όλη η οικογένεια στο τραπέζι, να απολαύσει ζεστό καφέ και νόστιμα πιάτα.

Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής είμαστε πιο χαλαρές από την πίεση της καθημερινότητας και έχουμε χρόνο να μπούμε στην κουζίνα και να πειραματιστούμε. Εγώ σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου 5 γευστικές και εύκολες διατροφικές επιλογές για πρωινά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

8 υγιεινά και νόστιμα γεύματα για να πάρεις μαζί σου στο γραφείο



5 λαχταριστά πιάτα για το πρωινό του Σαββατοκύριακου

prwino5

1) Pancakes με σοκολάτα (ή μέλι)

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα γάλα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομογενοποιημένο μείγμα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα μας. Δε χρειάζεται να το απλώσεις στο τηγάνι όπως κάνουμε στις κρέπες. Η πρώτη ένδειξη ότι το pancake σου ψήνεται, είναι οι φουσκάλες που εμφανίζονται. Όταν οι φουσκάλες όλες σκάσουν η πάνω επιφάνεια δεν θα πρέπει να γυαλίζει. Είναι σημαντικό η φωτιά να είναι μέτρια γιατί έτσι πετυχαίνουμε ένα χρυσό χρωμα στα pancake. Γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά, το αφήνουμε να ψηθεί για ένα λεπτό και είναι έτοιμο.

2) Αvocado toast

Με ένα πηρούνι λιώσε μισό αβοκάντο. Άλειψέ το σε φέτες ψωμί ή σε ψωμί του τοστ. Πρόσθεσε τυρί, βραστό αυγό ή άλλα υλικά της αρεσκείας σου.

3) Oatmeal

1 κούπα του τσαγιού γάλα (αγελάδος ή καρύδας ή αμυγδάλου)
1/2 κούπα του τσαγιού νιφάδες βρώμης
1 μπανάνα
4-5 φράουλες
αμύγδαλα ή καρύδια

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξε το γάλα και την βρώμη και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα πηχτό μείγμα. Έπειτα κόψε την μπανάνα σε ένα μπολ και λίωσε την με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, πρόσθεσε στο μπολ το μείγμα της βρώμης και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, ρίξε τα αμύγδαλα και τα φρούτα της αρεσκείας σου.

4) Γιαούρτι με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Επίλεξε το γιαούρτι της αρεσκείας σου και βάλτο σε ένα μπολ. Πρόσθεσε μια μεγάλη κουταλιά φυστικοβούτυρο και κομμάτια μπανάνας. Μπορείς επίσης να βάλεις ξηρούς καρπούς ή δημητριακά.

5) Oμελέτα με μανιτάρια

Θα χρειαστείς: 4 αυγά μεγάλα, 1 κ.σ ελαιόλαδο, λιγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι,100 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με ένα πηρούνι μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στο ενδιάμεσο, ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με λίγο βούτυρο. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα αυγά και ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.

7 λιχουδιές με ελάχιστες θερμίδες που θα τρως χωρίς τύψεις

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com