Αγαπάς τα αυγά; Αυτή η δίαιτα είναι για εσένα

Αγαπάς τα αυγά; Αυτή η δίαιτα είναι για εσένα

Πώς το αγαπημένο τρόφιμο θα συμβάλλει στην απώλεια λίπους.

Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και αγαπημένα τρόφιμα μικρών και μεγάλων. Πλούσια σε πρωτεΐνη, αποτελούν σύμμαχο στο αδυνάτισμα αφού σε κρατούν χορτάτη για ώρες. Αν αγαπάς τα αυγά έχω πολύ καλά νέα για εσένα αφού υπάρχει μια νέα μέθοδος διατροφής, γνωστή και ως «δίαιτα με βραστά αυγά».

Τι είναι η δίαιτα με τα βραστά αυγά

Η δίαιτα με βραστά αυγά δημιουργήθηκε από την Arielle Chandler, συγγραφέα του βιβλίου «The Boiled Egg Diet: The Easy, Fast Way to Weight Loss». Η δίαιτα με τα βραστά αυγά επικεντρώνεται στα βραστά αυγά, ωστόσο παρά το όνομά της, δεν περιλαμβάνει μόνο αυγά.

Ορισμένες εκδοχές δίνουν έμφαση στην άπαχη πρωτεΐνη και περιορίζουν τους υδατάνθρακες, καθιστώντας την ουσιαστικά έναν τύπο δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Θεωρείται μια αρκετά σκληρή δίαιτα και καλό θα ήταν να τηρείται για μικρό χρονικό διάστημα. Εκτός από την πιθανή προώθηση της απώλειας βάρους, η δίαιτα με βραστά αυγά υποτίθεται ότι βοηθά στη μείωση της όρεξης και στην καύση θερμίδων.

Είσαι vegan; Αυτές είναι οι τροφές που θα σου χαρίσουν σίδηρο

via GIPHY

Πώς θα την κάνεις

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές της δίαιτας με τα βραστά αυγά ωστόσο η πιο δημοφιλής παραλλαγή αποτελείται από τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) χωρίς ενδιάμεσα σνακ. Σε κάθε γεύμα, καταναλώνεις τουλάχιστον δύο βραστά αυγά, μαζί με άπαχες πρωτεΐνες (π.χ. κοτόπουλο, ψάρι), μη αμυλούχα λαχανικά (π.χ. πράσινα πράσινα, ντομάτες), ορισμένα φρούτα (ειδικά αυτά με χαμηλότερους υδατάνθρακες, π.χ. γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια ), και ποτά με μηδενικές θερμίδες (π.χ. νερό, τσάι χωρίς ζάχαρη).

Τα κύρια τρόφιμα που πρέπει να περιορίσεις είναι οι υδατάνθρακες όπως το ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά. Την ίδια ώρα επιτρέπονται μόνο γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά, όπως το βούτυρο, το τυρί, το πλήρες γάλα και το πλήρες γιαούρτι.

4 snacks που θα σε βοηθήσουν στην προσπάθεια να χάσεις βάρος



Πηγή κεντρικής: unsplash.com