9 συνδυασμοί τροφίμων για να χάσεις βάρος...τρώγοντας

Τσακιρίδου Χριστίνα
9 συνδυασμοί τροφίμων για να χάσεις βάρος...τρώγοντας

Τα πιο νόστιμα και υγιεινά food combos για να μη στερείσαι.

Η νέα χρονιά αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να θέσεις καινούριους διατροφικούς στόχους. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται με την προσπάθεια να χάσεις 2-3 περιττά κιλά είτε το να τρως πιο σωστά και υγιεινά σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν πολλά κοινά λάθη στα οποία όλες οι γυναίκες υποπέφτουμε και δεν έχουμε ορατά αποτελέσματα στη ζυγαριά.

Πώς θα χάσεις κιλά...τρώγοντας

ygieina snak

Η απώλεια βάρους δεν θέλει κόπο αλλά...τον σωστό τρόπο. Ένας καλός κανόνας είναι να τρως πολλά σνακ που έχουν αυτά τα δύο βασικά θρεπτικά συστατικά: πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Με αυτό τον τρόπο θα νιώθεις πλήρης και δεν θα τσιμπολογάς αργότερα ανθυγιεινά και παχυντικά σνακ. Τα σνακ που συνδυάζουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες ενισχύουν την απώλεια βάρους. Εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα να μην αισθάνεσαι πείνα μεταξύ των γευμάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διατροφής, η εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα και η διατήρηση της ινσουλίνης (της ορμόνης που αποθηκεύει λίπος) σε χαμηλά επίπεδα μεταξύ των γευμάτων είναι το κλειδί για να κάνει ο οργανισμός καύση του λίπους. Aς δούμε όμως τώρα μερικούς από τους καλύτερους συνδυασμούς τροφών που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις τρώγοντας.

snak3

10 νόστιμα σνακ για να χάνεις βάρος χωρίς στερήσεις

9 συνδυασμοί τροφίμων που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

via GIPHY

1) Μπανάνα + φυστικοβούτυρο

Ιδανικά πάρε μια παγωμένη μπανάνα και βούτηξέ την στο φυστικοβούτυρο. Αυτομάτως θα έχεις το πιο υγιεινό γλυκό σνακ.

2) Μαύρη σοκολάτα + raspberries

Η μαύρη σοκολάτα είναι μια καλή επιλογή για κάθε φορά που επιθυμείς γλυκό. Συνδύασέ την με λίγα raspberries για να νιώσεις πλήρης.

3) Κράκερς ολικής άλεσης + τυρί χαμηλών λιπαρών

Τα κρακερς ολικής άλεσης έχουν περισσότερες φυτικές ίνες από τα κανονικά. Απόλαυσέ τα με λίγο τυρί για δεκατιανό ή απογευματινό.

4) Μήλο + φυστίκια

Μια καλή λύση για απογευματινό σνακ είναι ένα μήλο με λίγα φυστίκια. Μπορείς να το φας ακόμη και στο αυτοκίνητο ή στο γυμναστήριο μετά την προπόνηση.

5) Τοστ με αμυγδαλοβούτυρο+ λιωμένα raspberries

Πάρε 2 φέτες μαύρο ψωμί, άλειψέ τες με λίγο αμυγδαλοβούτυρο και πρόσθεσε μερικά raspberries. Μόλις έφτιαξες το πιο νόστιμο, υγιεινό και Instagramable πρωινό.

6) Αβοκάντο+ κράκερς

Το αβοκάντο είναι μια πολύ καλή πηγή λιπαρών. Συνδύασέ το με 2 κρακερς ή φρυγανιές.

7) Γιαούρτι με berries

Το γιαούρτι βοηθά στην λειτουργία του εντέρου και είναι ένα πολύ υγιεινό σνακ. Απόλαυσέ το με μερικά berries για να γίνει ακόμη πιο νόστιμο.

8) Blueberries + καρύδια

Ιδανικό δεκατιανό ή απογευματινό γεύμα.

9) Ρόδι+ ηλιόσποροι

Περιέχουν την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: