Δεν μπορείς να πιεις τσάι με τίποτα; Αυτή η εκδοχή σίγουρα θα σ΄ ενθουσιάσει

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Δεν μπορείς να πιεις τσάι με τίποτα; Αυτή η εκδοχή σίγουρα θα σ΄ ενθουσιάσει

 Μελέτες έχουν δείξει ότι το τσάι όχι μόνο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, αλλά συνδέεται επίσης με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Δες πώς μπορείς να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου για απολαμβάνεις τόσο τη γεύση όσο και τα οφέλη του.

Δεν είσαι fan του τσαγιού; Μην ανησυχείς, υπάρχει λύση ακόμα και για εσένα που θέλεις να πίνεις ένα ρόφημα το πρωί (ή όποτε τέλος πάντων το έχεις πραγματικά ανάγκη). Ακριβώς επειδή δεν σου αρέσει το παραδοσιακό αγγλικό τσάι για πρωινό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σου αρέσει καθόλου το τσάι -το πιθανότερο είναι ότι δεν έχεις βρει ακόμα το κατάλληλο τσάι για εσένα-.

Πιάνοντας ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι στο χέρι σου μπορεί να κάνει ακόμα και τις πιο ψυχρές μέρες του χειμώνα να φαίνονται ζεστές και cozy. To ζεστό τσάι είναι ένα υγιεινό ρόφημα που κατά κάποιο τρόπο έχει ένα αποτέλεσμα που στερούνται τα άλλα ζεστά ροφήματα. Όπως γράφει η Keri Gans, M.S, R.D και συγγραφέας του «The Small Change Diet», υπάρχει κάτι καταπραϋντικό στο τσάι. «Δεν είμαι σίγουρη αν η επιστήμη θα το υποστηρίξει άμεσα, αλλά είναι το τελετουργικό της κατανάλωσης τσαγιού», εξηγεί. «Καταπραΰνει το άγχος. Σε βοηθά να χαλαρώσεις».

Και, σύμφωνα με τη Gans, το τσάι δεν έχει μόνο καλή γεύση, κάνει καλό και στον οργανισμό μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι όχι μόνο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, αλλά συνδέεται επίσης με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, αρκεί να μην προσθέτουμε πολύ μέλι ή ζάχαρη, καθώς αυτό μετατρέπει ένα υγιεινό ρόφημα σε ένα ρόφημα γεμάτο άχρηστες θερμίδες.

tsai 1

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν το τσάι σου ανθυγιεινό

Τι τσάι πρέπει να δοκιμάσεις αν δεν σου αρέσει η παραδοσιακή του εκδοχή

Όπως εξήγησε η Keri Gans στo podcast «She Knows», πολλοί άνθρωποι δεν απολαμβάνουν την πικρή γεύση πιο παραδοσιακών τσαγιών όπως το English Breakfast Tea και το Earl Grey Tea. Ωστόσο, εάν πρόκειται να απολαύσεις το τσάι σου, είναι σημαντικό να μάθεις να το εκτιμάς για τη γεύση του. Ένα υπέροχο τσάι που μπορείς να δοκιμάσεις αν δεν είσαι μεγάλος λάτρης του τσαγιού είναι το ζεστό τσάι με μπαχαρικά και κανέλα. Πρόκειται για ένα μαύρο τσάι που συνδυάζει φλούδα πορτοκαλιού, γαρίφαλο και τρία διαφορετικά είδη κανέλας προσθέτοντας στη φυσική γλυκύτητα του τσαγιού.

Η Keri Gans συνιστά επίσης τσάι με τζίντζερ και χαμομήλι, καθώς όπως λέει βοηθά στην πέψη χάρη στο ηρεμιστικό τζίντζερ και το καταπραϋντικό χαμομήλι του. Το τσάι μέντας είναι μια επίσης καλή επιλογή που μπορείς ν' απολαύσεις και ζεστό και κρύο. Το παγωμένο τσάι μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν το πιο παραδοσιακό τσάι δεν σας αρέσει. Το λεμόνι, το μάνγκο και το βατόμουρο είναι οι πιο κοινές γεύσεις παγωμένου τσαγιού, που μπορείς να λατρέψεις για τη γεύση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ