10 αλμυρά και γλυκά σνακ για εσένα που βαριέσαι να μαγειρέψεις

Τσακιρίδου Χριστίνα
10 αλμυρά και γλυκά σνακ για εσένα που βαριέσαι να μαγειρέψεις

Θα σε κρατήσουν χορτάτη για ώρες χωρίς να σε φορτόσουν με περιττές θερμίδες.

Η αλήθεια είναι πως καθημερινά βρισκόμαστε αρκετές ώρες εκτός σπιτιού με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε πολλά, έτοιμα και ανθυγιεινά σνακ (μπισκότα, μπάρες δημητριακών, σοκολάτες, πατατάκια κ.ά). Το τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για το βάρος μας αφού όλοι αυτοί οι διατροφικοί πειρασμοί οδηγούν στην αύξηση του σωματικού λίπους.

Κάνεις διατροφή; Τι σνακ να επιλέξεις

via GIPHY

Αν ακολουθείς πρόγραμμα διατροφής με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή εφαρμόζεις κετογονική δίαιτα, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με την επιλογή των σνακ σου. Η κετογονική δίαιτα είναι κατά βάση μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και μέτρια πρόσληψη πρωτεϊνών. Σκοπός της είναι να θέσει τον οργανισμό σε κατάσταση «κέτωσης».

Οι ειδικοί προτείνουν να επιλέγεις τρόφιμα με την εξής αναλογία: 70% λίπος, 25% πρωτεΐνη και 5% αναλογία υδατανθράκων. Εάν κάποιο προϊόν έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι είναι κατάλληλο για keto διατροφή.

Αυτό σημαίνει ότι τα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως οι μπάρες δημητριακών, τα κράκερ και διάφορα αρτοπαρασκευάσματα καλό είναι να αποφεύγονται. Υπάρχουν πολλές υγιεινές και νόστιμες επιλογές, ιδανικές ακόμη και για όσες κάνουν κετογονική δίαιτα.

mealprep2

Πώς θα γίνεις η βασίλισσα του meal prep (+υγιεινές προτάσεις γευμάτων)



10 νόστιμα snacks χαμηλά σε υδατάνθρακες- Δοκίμασέ τα

Για όλες όσες ακολουθούν ένα κετογονικό πρόγραμμα διατροφής, τα σνακ είναι μια πρόκληση. Τα περισσότερα σνακ που μπορούν να βρουν στην αγορά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και ζάχαρη. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις μερικές από τις καλύτερες επιλογές.

via GIPHY

1) Κράκερς Keto

2) Βατόμουρα και raspberries

3) Φράουλες

4) Μαύρη σοκολάτα

5) Cottage cheese

6) Βραστά αυγά

https://www.instagram.com/p/CaW-WN5IQtp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

7) Chips λαχανικών

8) Ξηροί καρποί (ανάλατοι)

9) Ελιές

10) Αβοκάντο

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: