Τώρα που κάνει κρύο, θυμήσου τα οφέλη του κακάο που ίσως έχεις ξεχάσει

Ιωάννα Τζανή
Τώρα που κάνει κρύο, θυμήσου τα οφέλη του κακάο που ίσως έχεις ξεχάσει

Συμβάλλει τόσο στην υγεία του σώματος όσο και του μυαλού.

Το κακάο έχει υπέροχη γεύση και είναι ένα από τα βραδινά τελετουργικά της Kourtney Kardashian, όπως σου έχουμε ξαναπεί. Γνωρίζεις, όμως, τα απίστευτα οφέλη του κακάο για το μυαλό και το σώμα μας;

Το κακάο είναι ένα φυσικό ανυψωτικό της διάθεσης και μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις έναν πιο θετικό και αισιόδοξο τρόπο ζωής. Θεωρείται «τροφή των θεών» στην Κεντρική και Νότια Αμερική και η επιστημονική ονομασία για το κακάο είναι Theobroma cacao, που μεταφράζεται απευθείας σε «τροφή των θεών» στα ελληνικά.

IMG 9058 copy

Συνταγή για το απόλυτο ρόφημα μπανάνας με κακάο που θα σας γεμίσει με ενέργεια

Το κακαόδεντρο θεωρείται ιερό φυτό και χρησιμοποιείται για ιατρικά και τελετουργικά από τους Αζτέκους και τους Μάγια εδώ και χιλιάδες χρόνια.


https://www.instagram.com/p/CamCRGJsYy0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Επίσης, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σε βοηθά να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου, να συγχωρήσεις και να νιώσεις συμπόνια, ενώ συμβάλλει στη δημιουργία μεγαλύτερης σύνδεσης με το σώμα και το πνεύμα.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του κακάο περιλαμβάνουν:

  • Ανανδαμίδη: το «μόριο της ευδαιμονίας» δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας και μια αίσθηση ευεξίας.
  • Θεοβρωμίνη: παρόμοια με την καφεΐνη όσον αφορά στην ενεργειακή επίδραση, αλλά πιο ήπια όσον αφορά στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
  • Μαγνήσιο: μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία πνευματικής διαύγειας και εστίασης. Είναι απαραίτητο για την υγεία της καρδιάς και είναι επίσης ένα από τα πιο ανεπαρκή μέταλλα στη διατροφή του σύγχρονου κόσμου.
  • Κάλιο, φώσφορος, χαλκός, ψευδάργυρος και σίδηρος, που συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή υγεία.


Το κακάο είναι μια «βόμβα» αντιοξειδωτικών - περιέχει 40 φορές περισσότερα από τα βατόμουρα - και βοηθά στην απορρόφηση των ελεύθερων ριζών από τις τοξίνες και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική πηγή σεροτονίνης, τρυπτοφάνης, φαινυλαιθυλαμίνης και τυροσίνης. Αυτοί είναι νευροδιαβιβαστές που μας βοηθούν να νιώθουμε μια αίσθηση γαλήνης, ευτυχίας και ευεξίας και έχουν χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η συνταγή για το ρόφημα κακάο της Kourtney Kardashian - Το απολαμβάνει κάθε βράδυ

Είσαι λάτρης του κακάο; Μάθε πώς βοηθάς την υγεία σου με δύο κούπες καθημερινά