Πώς μια plant based διατροφή μπορεί να σου χαρίσει μία απολαυστική καθημερινότητα χωρίς συμβιβασμούς

Πώς μια plant based διατροφή μπορεί να σου χαρίσει μία απολαυστική καθημερινότητα χωρίς συμβιβασμούς

Δοκίμασε τα προϊόντα Garden Gourmet και κάνε τα πρώτα βήματα στη χορτοφαγική διατροφή.

Παίρνοντας την απόφαση να ακολουθήσω τη νηστεία της Σαρακοστής, είχα αρκετές αμφιβολίες σχετικά με αυτήν την επιλογή. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως εδώ και αρκετούς μήνες «φλέρταρα» έντονα με την ιδέα να περιορίσω τα ζωικά προϊόντα από τα γεύματά μου, οπότε η νηστεία ήταν η ιδανική αφορμή για να τολμήσω αυτό το πρώτο βήμα. Ο προβληματισμός που με έκανε να σκέφτομαι διπλά αυτήν την απόφαση, ήταν το γεγονός πως δεν ήξερα κατά πόσο αυτή η επιλογή θα περιόριζε την ποικιλία της διατροφής μου, καθώς και την ανεκτίμητη απόλαυση που μου προσφέρουν τα ημερήσια γεύματά μου.

Τώρα, λοιπόν, που έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα που είπα «αντίο» στα ζωικά προϊόντα, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως δεν μου έχει λείψει κάτι. Αντιθέτως, τα γεύματά μου έχουν γίνει πιο θρεπτικά, αφού χρησιμοποιώ περισσότερες φυτικές εναλλακτικές, πρωτότυπα, διαφορετικά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, πολλά από τα οποία δεν είχα δοκιμάσει ξανά. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να ακολουθούσες το παράδειγμά μου και να γνώριζες -έστω και προσωρινά- τα πολλαπλά οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής;

Στην περίπτωση που έχεις ενδοιασμούς, παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικούς λόγους που θα σε πείσουν πως μία plant-based διατροφή δεν αποτελεί απλώς μία τάση της εποχής, αλλά μία επιλογή, η οποία θα κάνει πιο απολαυστική και eco-friendly την καθημερινότητά σου.

#1 Μία plant based διατροφή σε παρακινεί να περνάς δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα

Μία μεγάλη -και συνάμα ευχάριστη- αλλαγή που προέκυψε στην καθημερινότητά μου από την ημέρα που αποφάσισα να πω το μεγάλο «ναι» στη χορτοφαγική διατροφή, ήταν πως άρχισα να απολαμβάνω περισσότερο τον χρόνο που περνούσα στην κουζίνα μου. Θέλοντας να βρω θρεπτικές, φυτικές εναλλακτικές για τις τροφές που δεν μπορούσα να καταναλώνω κατά τη Σαρακοστή, δοκίμαζα συνεχώς νέα υλικά, σκαρφιζόμουν διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος για τις πιο κλασικές συνταγές και έτσι, το μαγείρεμα μετατράπηκε σε μία δημιουργική «ιεροτελεστία» και όχι απλώς σε μία καθημερινή υποχρέωση. Ωστόσο, ακόμη και τις ημέρες που δεν έχω την πολυτέλεια να αφιερώσω τον χρόνο που θέλω στην προετοιμασία των γευμάτων μου, μπορώ και απολαμβάνω γευστικά πιάτα, υψηλής θρεπτικής αξίας, χάρη στη νέα σειρά της Nestlé, Garden Gourmet, η οποία περιλαμβάνει τρεις μοναδικές επιλογές από φυτικά συστατικά που αποτελούν πηγή φυτικών ινών και είναι «πλούσια» σε πρωτεΐνες, ενώ δεν απαιτούν πολύ χρόνο ή κόπο για να ετοιμαστούν. Αλήθεια, εσύ ξέρεις πόσο νόστιμο και υγιεινό μπορεί να είναι το Garden Gourmet Sensational Burger από σόγια ή μερικές μπουκιές από τραγανά Garden Gourmet Vegan Nuggets;

fagito2.jpg

#2 Δεν θα χρειαστεί να κάνεις συμβιβασμούς στην απόλαυση που σου προσφέρει το φαγητό

Όσοι πιστεύουν πως μία χορτοφαγική διατροφή θα σου στερήσει την απόλαυση που σου προσφέρει μία διατροφή που περιλαμβάνει ζωικά προϊόντα, μάλλον δεν γνωρίζουν πως στην αγορά υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από φυτικά προϊόντα, τα οποία θα σε κάνουν να… γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Και ακριβώς αυτή τη γαστρονομική εμπειρία θέλει να σου προσφέρει η Nestlé με τη νέα σειρά Garden Gourmet. Συνεπώς, μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το λαχταριστό Garden Gourmet Sensational Burger που η όψη και η μυρωδιά του δεν διαφέρουν καθόλου από το παραδοσιακό burger, ενώ η γεύση του είναι άκρως απολαυστική! Βέβαια, αν λατρεύεις τα nuggets, τότε αξίζει να δοκιμάσεις τα τραγανά Garden Gourmet Vegan Nuggets, ενώ μην παραλείψεις να προσθέσεις στο εβδομαδιαίο μενού σου τα Garden Gourmet Vegan Balls, τα οποία έχουν υπέροχη γεύση και μπορούν να καταναλωθούν σκέτα ή να ενταχθούν σε όποια συνταγή θέλεις εσύ. Να ξέρεις πως όλα αυτά τα προϊόντα έχουν ως βάση τους τη σόγια, η οποία αποτελεί εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.

fagito3.png

#3 Θα περιορίσεις σημαντικά το οικολογικό σου αποτύπωμα με τον πιο απολαυστικό τρόπο

Αν έχεις θορυβηθεί ακούγοντας τους περιβαλλοντολόγους να επισημαίνουν πως διανύουμε μία κρίσιμη εποχή για το μέλλον του πλανήτη, τότε να ξέρεις πως μία στροφή προς τη plant based διατροφή, είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να γίνεις μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας που γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος. Περιορίζοντας τα ζωικά προϊόντα από τα γεύματά σου και εμπλουτίζοντας τη διατροφή σου με γευστικές φυτικές εναλλακτικές, όπως η σόγια, όχι μόνο θα ανακαλύψεις τα πολλαπλά οφέλη και τη νοστιμιά της χορτοφαγίας, αλλά θα περιορίσεις σημαντικά το οικολογικό σου αποτύπωμα. Αρκεί να σκεφτείς πως η plant based διατροφή απαιτεί χαμηλότερη κατανάλωση νερού και ενέργειας, ενώ βασίζεται σε περιορισμένη σπατάλη των φυσικών πόρων και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, σε σχέση με μία διατροφή που περιλαμβάνει ζωικά προϊόντα, για να καταλάβεις ότι είναι μία μικρή αλλαγή για την καθημερινότητά σου, αλλά ιδιαίτερα σημαντική για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον.

fagito4.jpg

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η περίοδος της Σαρακοστής είναι μία εξαιρετική αφορμή για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον απολαυστικό κόσμο της χορτοφαγικής διατροφής, η οποία θα σου προσφέρει λαχταριστά γεύματα, χωρίς συμβιβασμούς, ενώ θα σε βοηθήσει να συμμετέχεις πιο ενεργά στην προστασία του πλανήτη. Ωστόσο, να ξέρεις πως σε αυτήν την προσπάθεια δεν θα είσαι μόνη, καθώς θα έχεις για «σύμμαχό» σου τη Nestlé, η οποία έχει θέσει τη βιώσιμη ανάπτυξη ως βασική της προτεραιότητα και λειτουργεί σύμφωνα με αυτή. Και σίγουρα είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η Nestlé έχει δεσμευτεί για καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, με πρώτο σημαντικό σταθμό τη μείωση τους στο μισό έως το 2030, ενώ σκοπεύει μέχρι το 2025 να διαθέτει 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες!

Sponsored by Nestlé