Το τάπερ θα σώσει τη διατροφή σου (+4 ακόμη μυστικά)

Τσακιρίδου Χριστίνα
Το τάπερ θα σώσει τη διατροφή σου (+4 ακόμη μυστικά)

Η άνοιξη αποτελεί ιδανική περίοδο για να αλλάξεις τη διατροφή σου προς το καλύτερο.

Λίγος καιρός έμεινε μέχρι να καλωσορίσουμε και επίσημα το καλοκαίρι και να κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια στη θάλασσα. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να αρχίσεις να βελτιώνεις τη διατροφή σου, να χάσεις περιττό λίπος και να αποκτήσεις πιο υγιεινές συνήθειες.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μερικούς από τους πιο εύκολους και δοκιμασμένους τρόπους για να κάνεις ένα αποτελεσματικό update των διατροφικών σου επιλογών.

5 μυστικά που θα αναβαθμίσουν τις διατροφικές σου συνήθειες

diatrofi1.jpg

1) Οργάνωσε την κουζίνα σου

Επένδυσε σε δοχεία και τάπερ στα οποία θα τοποθετείς όλα τα υγιεινά σνακ. Η οργάνωση της κουζίνας σου θα σε βοηθήσει να βρίσκεις εύκολα ό,τι θες να φας και να αποφύγεις τις κακές διατροφικές επιλογές.

2) Κατανάλωσε περισσότερα «ολόκληρα φαγητά»

Εμπλούτισε τη διατροφή σου με περισσότερα μη επεξεργασμένα τρόφιμα όπως λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες. Τα αυγά είναι ένα πλήρες, μη επεξεργασμένο τρόφιμο γεμάτο με σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες A, D και E, φυλλικό οξύ, σίδηρο, ψευδάργυρο και χολίνη.

3) Πες ναι στο σπιτικό φαγητό

Το σπιτικό φαγητό δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες αλατιού (όπως τα έτοιμα φαγητά) και αποτελεί τον no1 τρόπο για να τρέφεσαι υγιεινά. Προσπάθησε να ετοιμάζεις κάθε βράδυ τα γεύματά σου για την επόμενη ημέρα ώστε να εξοικονομείς χρόνο και να φτιάχνεις νόστιμα, θρεπτικά φαγητά.

5 ροφήματα με full πρωτεΐνη και καφέ για να έχεις ενέργεια όλη μέρα

4) Μείωσε την ζάχαρη

Η μείωση της πρόσθετης ζάχαρης από τροφές όπως τα γλυκά και τα αναψυκτικά θα σε βοηθήσει να έχεις περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίλεξε φαγητά με θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες για να νιώθεις πλήρης.

5) Συνδύασε διατροφή και άσκηση

Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την καθημερινή άσκηση θα σου χαρίσει ορατά αποτελέσματα. Βάλε στην διατροφή σου τροφές που θα σου χαρίσουν 15-25 γραμμάρια πρωτεΐνης (αυγά, άπαχο κρέας κ.ά) κυρίως μετά την άσκηση για να βοηθήσεις στην οικοδόμηση και τη διατήρηση των μυών.

Πηγή κεντρικής: pexels.com