Έφαγες πολύ το Πάσχα; 5 ροφήματα με τσάι για να ξεφουσκώσεις

Έφαγες πολύ το Πάσχα; 5 ροφήματα με τσάι για να ξεφουσκώσεις

Ξέχνα το πράσινο τσάι αφού υπάρχουν πολύ πιο γευστικές και υγιεινές επιλογές για να νικήσεις το πρήξιμο.

Το Πάσχα πέρασε και η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες ευχαριστηθήκαμε με το παραπάνω το πλούσιο εορταστικό τραπέζι. Τσουρέκια, κουλουράκια, αρνί, πατάτες στο φούρνο και διάφορα γλυκά είναι μόνο μερικοί από τους διατροφικούς «πειρασμούς» τους οποίους απολαύσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα απαιτεί ένα μικρό detox αφού το πιο πιθανό είναι να νιώθουμε φουσκωμένες, με το πρήξιμο να μην λέει να υποχωρήσει. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά γευστικά και απλά ροφήματα τα οποία μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου για να ενυδατωθείς και να διώξεις άμεσα το πρήξιμο.

4 λόγοι για να βάλεις το τσάι κανέλας στη ζωή σου

5 ροφήματα που θα διώξουν το φούσκωμα

tsai10.jpg

1) Τσάι μάραθου

Το τσάι μάραθου είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να διώξεις τα αέρια και το φούσκωμα. Βράσε λίγο μάραθο ή φακελάκια τσαγιού με μάραθο σε νερό για 10 λεπτά και πρόσθεσε μια κουταλιά μέλι για να το κάνεις ακόμη πιο εύγευστο.

2) Τσάι πιπερόριζας (ginger)

Το τσάι με ginger επιταχύνει την εκκένωση του στομάχου, ανακουφίζει την πεπτική διαταραχή και μειώνει τις εντερικές κράμπες, το φούσκωμα και τα αέρια. Επιπλέον έχει υπέροχη και ιδιαίτερη γεύση.

3) Τσάι με λεμόνι

Το τσάι με λεμόνι συμβάλλει στην αποτοξίνωση. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, υποστηρίζει πως το λεμόνι είναι ικανό να θεραπεύσει πεπτικά προβλήματα, ενώ δρα ενάντια στο φούσκωμα.

4) Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα ρόφημα με πολλαπλά οφέλη. Βοηθά στον ύπνο, διώχνει το φούσκωμα και διάφορα άλλα πεπτικά προβλήματα. Θα το βρεις παντού σε πολύ προσιτή τιμή.

5) Τσάι μέντας

Το τσάι με μέντα βοηθά άμεσα στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από μικρές φλεγμονές στο στομάχι, καταπραΰνει το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τα γαστρικά έλκη.

Πηγή κεντρικής: pexels.com