4 tips που θα κάνουν τον καφέ σου το πιο υγιεινό ρόφημα

Τσακιρίδου Χριστίνα
4 tips που θα κάνουν τον καφέ σου το πιο υγιεινό ρόφημα

Κι όμως μερικές απλές κινήσεις μπορούν να απογειώσουν το ρόφημά σου και να χαρίσουν μακροζωία.

Ο καφές είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές ρόφημα σε ολόκληρο τον κόσμο και καταναλώνεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν άπειροι τρόποι για να πιεις τον καφέ σου το πρωί και δεν παύει να είναι μια από τις αγαπημένες μας απολαύσεις.

Καφές...ο αγαπημένος

via GIPHY

Έχει συσχετισθεί με πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία, αλλά πρέπει να τον καταναλώνουμε επειδή μας αρέσει και όχι για την πρόληψη ασθενειών. Επιπλέον, η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται συνετά και να μην είναι ανεξέλεγκτη.

Δύο με τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο αναπτύξεως ασθενειών όπως:

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Ο καρκίνος του ενδομητρίου
Ο καρκίνος του ήπατος

Αντιθέτως, η υπερκατανάλωση καφεΐνης θα μπορούσε να προκαλέσει:
Άγχος
Αϋπνία

Ζεστός καφές φίλτρου, cappuccino, κρύος στιγμιαίος με κρέμα ή latte είναι μόνο μερικές από τις αμέτρητες επιλογές που διαθέτεις. Εσύ γνωρίζεις άραγε ποια είναι η πιο υγιεινή επιλογή καφέ και ποιο είδος είναι προτιμότερο να καταναλώνεις σε καθημερινή βάση; Αν όχι, συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα.

kafes1

Γιατί δεν πρέπει ο καφές να είναι το πρώτο πράγμα που πίνεις το πρωί

4 tips για να γίνει ο καφές σου το πιο healthy ρόφημα

kafes6

1) Πιες σκέτο καφέ φίλτρου

Ο απλός καφές είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σου να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες και να υποστηρίξει τη γενική υγεία.

2) Γλυκαντικά...με μέτρο

Δεν είναι ιδιαίτερα καλό να χρησιμοποιείς μεγάλες ποσότητες γλυκαντικών γιατί ξεκινάς τη μέρα σου με μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Σαν αποτέλεσμα το σώμα σου θα εργαστεί για να το διατηρήσει όλη την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αρχίσεις να λαχταράς περισσότερα τρόφιμα και ποτά που περιέχουν ζάχαρη.

3) Βάλε πρωτεΐνη

Μπορεί να ακούγεται περίεργο στην αρχή, αλλά το να βάζεις σκόνη πρωτεΐνης στον καφέ σου μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Η πρωτεΐνη έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά ειδικότερα βοηθά στην οικοδόμηση μυών, στην απώλεια λίπους και παρέχει την ενέργεια που χρειάζεσαι όλη την ημέρα.

4) Πες ναι στη σκόνη μανιταριών (vegan lovers)

Η σκόνη μανιταριών μπορεί να προσθέσει μια ενδιαφέρουσα γεύση στον καφέ σoυ και ορισμένες ποικιλίες μανιταριών μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του εγκεφάλου. Μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της εγκεφαλικής δύναμης, ενώ έχουν αντικαρκινικές και ανοσοενισχυτικές ιδιότητες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: