Η δίαιτα της Lara Croft

Η δίαιτα της Lara Croft

Η φόρμουλα που μετέτρεψε την Angelina Jolie στη γυναίκα-φαντασίωση του αντρικού πληθυσμού. Λίγο περισσότερο από όσο ήταν ήδη, τέλος πάντων.

Η Angelina Jolie μπορεί να έχει μετατραπεί πλέον σε μια full-time μητέρα, καθώς και να έχει αδυνατίσει αρκετά για τα δεδομένα της, τη περίοδο όμως που πρωταγωνιστούσε στον κινηματογράφο -και στα όνειρα του αντίθετου φύλου- ως Lara Croft, η διάσημη ηθοποιός ακολουθούσε ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης το οποίο της χάρισε το γραμμωμένο και εντυπωσιακό σώμα της περιπετειώδους ηρωίδας. Και όλα αυτά χωρίς να κινδυνέψει ποτέ η υγεία της ή να φτάσει στα όρια της λιμοκτονίας.

Για να ετοιμαστεί για την ταινία Lara Croft, η Jolie ακολούθησε ειδικό διαιτολόγιο βασιζόμενο κυρίως στην πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (άπαχο κρέας, γαλοπούλα, κοτόπουλο, ασπράδι αυγού, άπαχο γιαούρτι) και στα λαχανικά.

Το συνηθισμένο γεύμα της ήταν κρέας και λαχανικά στον ατμό. Καθιέρωσε το πρωινό στο διαιτολόγιό της και προτιμούσε το γάλα σόγιας ως καλή πηγή πρωτεΐνης και βιταμίνης Β12.

Παράλληλα με το γάλα σόγιας προσλάμβανε Ca και βιταμίνη D χωρίς να παίρνει ταυτόχρονα και λιπαρά (και μάλιστα κορεσμένα) από το γάλα αγελάδας. Με τον τρόπο αυτό μείωνε και τους υδατάνθρακες στο διαιτολόγιό της, ενώ απέφευγε ανεπιθύμητα φουσκώματα.

Επίσης μείωσε τη ζάχαρη στο διαιτολόγιό της, όπως επίσης και τα γλυκά. Αγαπημένο της γεύμα ήταν και είναι η τσιπούρα. Τέλος, για τις απαιτητικές ανάγκες της ταινίας ακολουθούσε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής και αναγκάστηκε να διακόψει το τσιγάρο.