Γλυκοπατάτα αγάπη μου! Να γιατί πρέπει να την εντάξεις στη διατροφή σου

Γλυκοπατάτα αγάπη μου! Να γιατί πρέπει να την εντάξεις στη διατροφή σου

Ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που την κάνουν πλούσια πηγή ενέργειας.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια μεγάλη στροφή στους λάτρεις της πατάτας σε λάτρεις .... της γλυκοπατάτας. Κι αυτό γιατί πολύ απλά, η γλυκοπατάτα έχει διαπιστωθεί πως διαθέτει πολλά θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα οφέλη της κατανάλωσης γλυκών πατατών είναι η υψηλή συγκέντρωσή τους σε μαγνησίου. Σε συνδυασμό με τα άλλα θρεπτικά συστατικά τους, αυτό το μέταλλο μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των ζημιών που προκαλούνται από την κατανάλωση λιγότερο υγιεινών τροφίμων.

6 λόγοι για να βάλεις τη γλυκοπατάτα στη διατροφή σου

Έχοντας αρκετό μαγνήσιο, η κατανάλωση της γλυκοπατάτας βοηθά το σώμα να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες και να σταθεροποιήσει την όρεξή μας - κάτι απίστευτα χρήσιμο για να έχουμε αρκετή ενέργεια όλη την ημέρα-. Επιπλέον, οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτες από βιταμίνη Α, ένα μέταλλο που θεωρείται ως το «ιερό δισκοπότηρο» κατά της γήρανσης. Η βιταμίνη Α, είναι ένα συστατικό που περιέχεται σε πολλές κρέμες ομορφιάς και αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό. Σκέψου πως οι γλυκοπατάτες περιέχουν σχεδόν στο 100% τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης Α για τον οργανισμό μας.

Οι γλυκοπατάτες είναι θρεπτικές

undefined

Με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι γλυκοπατάτες μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το πεπτικό μας σύστημα σε καλά επίπεδα, ενώ μας κρατά πιο χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερόλης.

Φάε τις πατάτες σου με τη φλούδα για επιπλέον ενέργεια

Εκτός από την ενίσχυση του πεπτικού μας συστήματος, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι η υψηλή πυκνότητα θρεπτικών ουσιών και τα επίπεδα καλίου των γλυκοπατάτων μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο συμβάλλει επίσης στην ικανότητα των φυτικών ριζών να αντισταθμίζουν το άγχος και έτσι μας δίνει έναν ακόμη καλύτερο λόγο για να τις επιλέγουμε σε εβδομαδιαία βάση.

Οι γλυκοπατάτες μπορεί να έχουν περισσότερα γραμμάρια ζάχαρης από τις κανονικές πατάτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επιβλαβές για τον οργανισμό μας. Αυτά τα σάκχαρα είναι στην πραγματικότητα σύνθετοι υδατάνθρακες που μας παρέχουν βιώσιμα επίπεδα ενέργειας για ώρες. Οι γλυκοπατάτες είναι μια πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για πέψη από τους απλούς υδατάνθρακες, όπως τα λευκά ψωμιά, το άσπρο ρύζι κ.λπ.

glikopatatates.jpg

Παρέχουν ενέργεια μεγάλης διάρκειας

Είτε λοιπόν τις τρως βρασμένες, ψιλοκομμένες ή ακόμα και μέσα σε μια σαλάτα, οι γλυκοπατάτες είναι μια απίστευτα υγιεινή τροφή που σου παρέχει μεγάλες ποσότητες θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σου.