Τι να ΜΗΝ κάνεις αν θέλεις να κάψεις θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα

Ιωάννα Τζανή
Τι να ΜΗΝ κάνεις αν θέλεις να κάψεις θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα

4 μυστικά που θα σε σώσουν.

Οι θερμίδες δεν έχουν να κάνουν μόνο με λίπος και κιλά, αλλά και με ενέργεια, η οποία απαιτείται για να εκτελέσουμε βασικές λειτουργίες μέσα στην ημέρα μας. Οτιδήποτε καταναλώνουμε μας προσφέρει ενέργεια και έτσι μπορούμε όχι μόνο να γυμναζόμαστε ή να δουλεύουμε, αλλά ακόμα και να αναπνέουμε.

Ωστόσο, όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες καίμε, αποθηκεύουμε αυτή την επιπλέον ενέργεια με τη μορφή λίπους. Και αυτό δεν καίγεται τόσο εύκολα όσο μπορεί να νομίζεις!

Πρέπει να τρως μπανάνα με άδειο στομάχι; Η διαιτολόγος απαντά

Το να σκέφτεσαι στρατηγικά και να έχεις πρόγραμμα σχετικά με την κατανάλωση των γευμάτων σου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις βάρος - και αυτό δεν περιλαμβάνει την πείνα! Παρακάτω θα μάθεις τι δεν πρέπει να κάνεις αν θέλεις να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις περισσότερερες θερμίδες.

#1. Μη χάνεις τον ύπνο σου

Μπορεί να νιώθουμε ότι όσο περισσότερα πράγματα κάνουμε μέσα στην ημέρα μας τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε, αλλά το να μείνουμε ξύπνιες μέχρι αργά προκειμένου να κάνουμε επιπλέον γυμναστική για παράδειγμα, είναι επιζήμιο για την ευημερία μας, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών μας για απώλεια βάρους.

#2. Μην παραλείπεις γεύματα

Επειδή το σώμα μας χρησιμοποιεί την τροφή ως καύσιμο, η έλλειψή της επιβραδύνει τον μεταβολισμό μας, κάτι που επηρεάζει τη γρήγορη καύση θερμίδων.

#3. Μην κάθεσαι όλη μέρα

Καταλαβαίνω ότι οι περισσότερες δουλειές απαιτούν να καθόμαστε μπροστά από έναν υπολογιστή για ώρες, λλά η δίαιτα δε θα σε σώσει αν κάθεσαι όλη μέρα. Γι' αυτό φρόντισε να προπονείσαι είτε πριν είτε μετά τη δουλειά, και με κάθε ευκαιρία να ανεβαίνεις από τα σκαλιά αντί να παίρνεις ασανσέρ.

#4. Μην παραλείπεις την πρωτεΐνη

Αν και μπορεί να αισθάνεσαι ότι η πιο light επιλογή γεύματος είναι μια φρέσκια σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό, η παράλειψη πρωτεΐνης θα επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σου καίει θερμίδες και θα σε κάνει να πεινάς μετά από λίγο. Προσπάθησε να λαμβάνεις 15-20 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα για να καλύψεις την ημερήσια πρόσληψη, να παραμείνεις χορτάτη και να μειώσεις τις λιγούρες.

Cover photo: @domsli22

DPG Network