Τι να τρως στο γραφείο, όταν έχεις ανάγκη από γεύση και ενέργεια, αλλά όχι από περιττές θερμίδες

Τι να τρως στο γραφείο, όταν έχεις ανάγκη από γεύση και ενέργεια, αλλά όχι από περιττές θερμίδες

Yπάρχει τρόπος να αισθάνεσαι πάντα χορτάτη και γεμάτη ενέργεια στο γραφείο και μάλιστα, χωρίς να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με περιττές θερμίδες και ανθυγιεινά συστατικά.

Είναι αλήθεια πως ο χώρος εργασίας μας αποτελεί συχνά το «ιδανικό» μέρος για να φάμε κάτι γρήγορο και εύκολο ή για να κάνουμε κάποια μικρή διατροφική ατασθαλία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής μέρας, που είναι γεμάτη με πολλές επαγγελματικές συναντήσεις και ακόμη περισσότερα deadlines.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να αισθάνεσαι πάντα χορτάτη και γεμάτη ενέργεια στο γραφείο και μάλιστα, χωρίς να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με περιττές θερμίδες και ανθυγιεινά συστατικά. Το «κλειδί» βρίσκεται στον σωστό προγραμματισμό, που σε συνδυασμό με την κατάλληλη επιλογή γευμάτων και σνακ, μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διατροφή και την ευεξία σου.

Πώς θα ακολουθήσεις όμως εύκολα στην πράξη μία ισορροπημένη διατροφή στο γραφείο; Ιδού μερικές γευστικές και υγιεινές απολαύσεις για να αναβαθμίσεις εύκολα και γρήγορα το καθημερινό σου μενού και εκτός σπιτιού.

Βάλε στο lunch bag σου χορταστικά σνακ

Το «νούμερο 1» βήμα για να αλλάξεις τη διατροφή σου προς το καλύτερο, είναι να επιλέγεις σνακ που μπορούν να σε κρατούν χορτάτη για αρκετή ώρα και να σου χαρίζουν ενέργεια. Τέτοιες επιλογές αποτελούν οι φρυγανιές ολικής άλεσης, τα αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη και οι ανάλατοι ξηροί καρποί. Επίσης, ένα καρότο, λίγο αγγουράκι ή μια σαλάτα με λαχανικά εποχής, αποτελούν εξαιρετικές λύσεις για σνακ. Τέλος, μπορείς να επιλέξεις και γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά) καθώς και σε χορταίνουν και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

VRADINO2.jpg

Δοκίμασε «έξυπνα» σνακ, αντί για ένα γλυκό πλούσιο σε θερμίδες

Είσαι ο άνθρωπος που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς γλυκό; Μην αγχώνεσαι, γιατί είμαστε πολλές και είμαστε μαζί σου σε αυτόν τον δύσκολο «δρόμο». Αν έχεις συχνά όρεξη για κάτι γλυκό την ώρα που εργάζεσαι, λοιπόν, μπορείς να προτιμάς λίγο ρυζόγαλο, ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας, ένα ζελέ φρούτων με λίγη ζάχαρη ή μία φρυγανιά ολικής άλεσης με μέλι, ταχίνι και μπανάνα. Μπορεί να μην αποτελούν τα γλυκά που ονειρεύεσαι, ωστόσο, είναι οι καλύτερες εναλλακτικές για εσένα που ένας κόσμος χωρίς γλυκά, είναι ένας κόσμος χωρίς απολαύσεις.

VRADINO.jpg

Μάθε να επιλέγεις μόνο το σπιτικό φαγητό

Η αλήθεια είναι πως ο αυτόματος πωλητής της εταιρείας σου ή η καντίνα, μπορεί να σε οδηγήσουν συχνά σε διατροφικές ατασθαλίες. Τι θα έλεγες όμως, αν έβαζες «φρένο» στα ανθυγιεινά και προπαρασκευασμένα τρόφιμα; Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να υιοθετήσεις τη συνήθεια του τάπερ, παίρνοντας μαζί σου σπιτικό φαγητό: Από μία healthy σαλάτα με ζυμαρικά, μέχρι τις αγαπημένες σου φρυγανιές με λίγα λαχανικά εποχής. Πίστεψέ μας, το να βάλεις στο μενού σου εύκολες συνταγές για υγιεινά και νόστιμα γεύματα, που θα σου εξασφαλίζουν ένα θρεπτικό γεύμα στο γραφείο, είναι το καλύτερο «δώρο» που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Unbranded_2_Wasa_Queen.gr_html_efe21caada4351b7.jpg

Μπορεί, η καθιστική ζωή και οι ατελείωτες ώρες στη καρέκλα του γραφείου να μην είναι ό,τι καλύτερο για το σώμα και τον οργανισμό σου, ωστόσο, αρκούν μερικές «έξυπνες» και πιο υγιεινές αλλαγές στη διατροφή σου, για να φροντίζεις τη σιλουέτα και την ευεξία σου, ακόμη και την ώρα που βρίσκεσαι στο γραφείο.