Ξεκίνησες προπόνηση; Τα υγιεινά σνακ που θα σου παρέχουν την ώθηση που έχεις ανάγκη

Ξεκίνησες προπόνηση; Τα υγιεινά σνακ που θα σου παρέχουν την ώθηση που έχεις ανάγκη

Για εσένα που η υγιεινή διατροφή είναι μία πραγματική ανάγκη στον σύγχρονο τρόπο ζωής σου, δώσε προσοχή και βάλε στο μενού σου όλα τα διατροφικά συστατικά στοιχεία, που έχεις ανάγκη.

Καθώς πλησιάζουμε προς την «καρδιά» του καλοκαιριού, η φροντίδα της ευεξίας, της διατροφής και της σιλουέτας σου, αποτελεί βασική σου προτεραιότητα, ώστε να αναδείξεις την πιο fitness πλευρά σου. Για ακόμη μία χρονιά, λοιπόν, έφτασε η στιγμή, που το wellbeing «πρωταγωνιστεί» στην to-dolist σου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η υγιεινή διατροφή και η καθημερινή προπόνηση μπαίνουν στο πρόγραμμά σου. Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι πως υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ακραίες δίαιτες ή στερήσεις. Αντιθέτως, σημαίνει απόλαυση, ευεξία και φροντίδα, κάθε στιγμή της ημέρας και κάθε ώρα της εβδομάδας, ειδικά μετά το καθημερινό σου trainingsession.

Πού θα βρεις όμως, την ώθηση που χρειάζεσαι; Η λύση για να φτάσεις στον στόχο σου δεν είναι να εξαντλήσεις τον οργανισμό σου, αλλά να εντάξεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα υγιεινές και ελαφριές συνταγές, που θα ταιριάζουν με την έντονη καθημερινότητα σου.

Τι να προσέξεις για μία ισορροπημένη διατροφή

Για εσένα που η υγιεινή διατροφή είναι μία πραγματική ανάγκη στον σύγχρονο τρόπο ζωής σου, δώσε προσοχή και βάλε στο μενού σου όλα τα διατροφικά συστατικά στοιχεία, που έχεις ανάγκη. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, για να είσαι δυνατή και δραστήρια σε κάθε σου προπόνηση, είναι να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου τρόφιμα-«σύμμαχους», που θα σου δίνουν ενέργεια.

Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Τι να τρως πριν και μετά την προπόνησή σου, ώστε να έχεις την ενέργεια και την ώθηση που έχεις ανάγκη; Οι επιλογές είναι πολλές, αρκεί να περιλαμβάνουν συγκεκριμένα συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας, όπως πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και να έχουν λίγα σάκχαρα! Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν αυτό το καλοκαίρι έβαζες αυθεντικές, φυσικές γεύσεις και λίγη φαντασία στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου, φροντίζοντας έτσι καθημερινά τη διατροφή και τη σιλουέτα σου;

Unbranded_1_Wasa_Queen.gr_OK_html_4951cfd1df252cbb.jpg

Νόστιμες και υγιεινές επιλογές για να μην «μένεις» από ενέργεια

Ακόμη και αν δεν αγαπάς τη μαγειρική, υπάρχουν γευστικά και υγιεινά σνακ, τα οποία θα σου «λύνουν» τα χέρια, κάθε ώρα της ημέρας. Για παράδειγμα, αν λίγο προτού ξεκινήσεις την προπόνησή σου, χρειάζεσαι κάτι δυναμωτικό, αλλά δεν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι που δεν είναι υγιεινό, υπάρχει η λύση. Αρκεί να επιλέξεις τη σωστή βάση για το booster ενέργειας, που θα γίνει το δικό σου αγαπημένο και να το συνδυάσεις είτε με τους υδατάνθρακες, είτε με τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες, που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, που θα καλύψει την ανάγκη σου και θα σου προσφέρει ενέργεια και τόνωση είναι μία τραγανή φρυγανιά ολικής άλεσης, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, λίγο βούτυρο ξηρών καρπών, από εκείνα που υπάρχουν στην αγορά, όπως φυστικοβούτυρο, βούτυρο αμυγδάλου και βούτυρο κάσιους, που είναι γεμάτα σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, λίγη ψιλοκομμένη μπανάνα που περιέχει βιταμίνες και κάλιο και φέτες από berries, που περιέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Εναλλακτικά, μπορείς να τοποθετήσεις πάνω στην αγαπημένη σου τραγανή φρυγανιά, αβγά ποσέ και αβοκάντο, που είναι καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C συμβάλλει, μάλιστα, στην παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση. Επίσης, τα ντοματίνια και η ρόκα, θα κάνουν το τραγανό σνακ σου ακόμη πιο δροσιστικό και απολαυστικό.

Unbranded_1_Wasa_Queen.gr_OK_html_9031980b78fe3548.jpg

Όσο για εσένα που μετά την προπόνηση θέλεις να απολαύσεις ένα εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ σνακ, τότε μπορείς να δημιουργήσεις ένα σάντουιτς, με την αγαπημένη σου τραγανή φρυγανιά, προσθέτοντας τυρί κρέμα, μερικές φέτες βραστής γαλοπούλας και τα μυρωδικά της επιλογής σου. Πίστεψέ μας, πρόκειται για το πιο απλό και χορταστικό σνακ που θα έχεις δοκιμάσει.

Unbranded_1_Wasa_Queen.gr_OK_html_b967ef3de95dae22.jpg

Λένε πως κάθε αρχή είναι δύσκολη, ωστόσο, σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή σου, αν έχεις εντάξει υγιεινά και θρεπτικά σνακ στην καθημερινότητά σου, θα έχεις κάνει ένα πολύ σημαντικό «βήμα», για να φτάσεις στα επιθυμητά επίπεδα ευεξίας, ειδικότερα αν το πρόγραμμά σου είναι έντονο και περιλαμβάνει προπόνηση, εντός ή εκτός σπιτιού.