Πώς μία φρυγανιά μπορεί να αποτελέσει την ιδανική βάση για ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα

Πώς μία φρυγανιά μπορεί να αποτελέσει την ιδανική βάση για ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα

Πόσο εύκολο είναι όμως, να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και ειδικότερα όταν ο ελεύθερος χρόνος σου είναι περιορισμένος;

Είναι αλήθεια πως οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι ατελείωτες υποχρεώσεις εντός και εκτός γραφείου, δεν σου επιτρέπουν να αφιερώνεις τον χρόνο που θέλεις στην προετοιμασία των ημερήσιων γευμάτων σου. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, διανύουμε τις πρώτες ημέρες του φετινού καλοκαιριού και όπως είναι λογικό, θέλεις να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου, ώστε να διαμορφώσεις μία υγιεινή και ωφέλιμη διατροφή, η οποία θα προετοιμάσει τη σιλουέτα σου για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις που έπονται.

Πόσο εύκολο είναι όμως, να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και ειδικότερα όταν ο ελεύθερος χρόνος σου είναι περιορισμένος; Κι όμως, η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα «κρύβεται» στην εβδομαδιαία λίστα με τα ψώνια σου, διότι οι προσθήκες που υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας και τα ράφια του ψυγείου σου, είναι οι θρεπτικοί και λαχταριστοί «σύμμαχοι» με τους οποίους μπορείς να δημιουργήσεις ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα, σε λιγότερο από τρία λεπτά!

Πριν βιαστείς να σκεφτείς ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί, συνέχισε να διαβάζεις το κείμενο που ακολουθεί, καθώς σε αυτό θα σου αποκαλύψουμε τις συμβουλές, αλλά και τη λαχταριστή, τραγανή φρυγανιά που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις γευστικά και ολοκληρωμένα γεύματα.

NT_Pws-mia-frygania_Wasa_Queen.gr_comments_OK_FINAL_html_592eb4e6d67522f0.jpg

Προτίμησε υλικά που σε εμπνέουν να δημιουργείς γεύματα, εύκολα και γρήγορα

Αν έχεις πείσει τον εαυτό σου πως το πολυάσχολο πρόγραμμά σου είναι η αιτία που δεν τρέφεσαι όσο υγιεινά θα ήθελες, μάλλον δεν έχεις ανακαλύψει τα υλικά που μπορούν να σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις ένα πλήρες γεύμα, εύκολα και γρήγορα. Διότι όταν έχεις στη διάθεσή σου τα υλικά που σε εμπνέουν να πειραματίζεσαι, τα υλικά που μπορείς να αξιοποιείς ως βάση σου σε πολλές και διαφορετικές συνταγές, δεν χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο. Χρειάζεται απλώς να βάλεις μπρος τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου, ώστε να δημιουργήσεις ένα γεύμα που θα ικανοποιεί τα γούστα σου και θα σε χορταίνει.

Να θυμάσαι πως τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι μόνο μερικές από τις τροφές που δεν απαιτούν μαγείρεμα ή μεγάλη προετοιμασία, αλλά «ξεκλειδώνουν» πολλές και διαφορετικές συνταγές. Με λίγα λόγια, είναι οι απαραίτητες προσθήκες, τα αγνά συστατικά που θα σου χαρίσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι, για να απολαύσεις ένα γεύμα υψηλής θρεπτικής αξίας, κάθε ώρα της ημέρας, έχοντας ως βάση σου μία τραγανή φρυγανιά Wasa!

NT_Ta-healthy-snak_Wasa_Queen.gr_OK_FINAL_html_2dd1cb19a9d5a9c2.jpg

Επένδυσε σε ωφέλιμες και γευστικές τροφές που είναι «πλούσιες» σε φυτικές ίνες

Για να απολαμβάνεις γεύματα που είναι υψηλής θρεπτικής αξίας και θα σε κρατούν χορτάτη, οι φυτικές ίνες είναι το σημείο στο οποίο χρειάζεται να εστιάσεις την προσοχή σου. Διότι σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τροφές που περιλαμβάνουν αρκετές φυτικές ίνες στη σύστασή τους, ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού που αισθάνεσαι έπειτα από ένα γεύμα, σε βοηθούν να περιορίζεις την άσκοπη κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια της ημέρας και την ίδια στιγμή, προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, αλλά και οργανισμού σου εν γένει.

Μερικές από αυτές τις τροφές είναι η βρώμη, το αβοκάντο, η κινόα, το αχλάδι, το σουσάμι, το μπρόκολο και η φακή, καθώς και οι λαχταριστές φρυγανιές Wasa Fibre, οι οποίες παρασκευάζονται από αλεύρι ολικής αλέσεως, πίτουρο σιταριού, σπόρους σουσαμιού και βρώμη, αλλά δεν περιλαμβάνουν μαγιά. Μάλιστα, τις συγκεκριμένες φρυγανιές μπορείς να τις καταναλώσεις σκέτες ή με κάποια γαρνιτούρα, η οποία θα αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη χαρακτηριστική τραγανή υφή τους.

NT_Pws-mia-frygania_Wasa_Queen.gr_comments_OK_FINAL_html_3e35d0a65c4497e8.jpg

Τόλμησε αναπάντεχους συνδυασμούς υλικών που είναι απολαυστικοί και ωφέλιμοι

Αλήθεια, μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ ταιριάζει γευστικά το ραπανάκι με το τυρί cottage; Να είσαι σίγουρη πως μία δοκιμή θα σε πείσει πως είναι ένας από τους πιο απρόβλεπτους και απολαυστικούς συνδυασμούς, αρκεί βέβαια να συνοδεύεται και από την κατάλληλη τραγανή βάση, η οποία θα «απογειώσει» το τελικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, για να είσαι σίγουρη πως οι συνδυασμοί τροφών που θα τολμήσεις, θα είναι «πλούσιοι» σε θρεπτικά στοιχεία και θα συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα, να ξέρεις πως τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται να περιλαμβάνει είναι οι υδατάνθρακες, οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη. Λαμβάνοντας υπόψη σου, λοιπόν, αυτό το θρεπτικό «τρίπτυχο», θα μπορέσεις να αντιστοιχίσεις κάθε θρεπτικό στοιχείο με μία τροφή που το περιλαμβάνει και να συνθέσεις πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, που εκτός από απολαυστικοί, θα είναι και εξαιρετικά ωφέλιμοι για τον οργανισμό σου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως εκτός από τις φρυγανιές Wasa Fibre, μπορείς να δοκιμάσεις μερικές ακόμη εναλλακτικές ως βάση για τα γεύματά σου, όπως τις Wasa Ολικής Άλεσης, τις Wasa Original, τις Wasa Gluten Free και τις Wasa Delikatess. Πρόκειται για προσθήκες που αξίζουν μία θέση στο ντουλάπι της κουζίνας ή το συρτάρι του γραφείου σου, καθώς μπορείς να τις καταναλώνεις με κάποια γαρνιτούρα ή και σκέτες, ενώ αποτελούν μία ιδανική επιλογή για εσένα που δεν έχεις χρόνο, αλλά θέλεις να προσφέρεις μόνο το καλύτερο στον εαυτό σου.

NT_Pws-mia-frygania_Wasa_Queen.gr_comments_OK_FINAL_html_79a2ae32bf45dcbb.jpg

Ο πιο σημαντικός λόγος όμως, που αξίζει να κάνεις τις φρυγανιές Wasa μέρος της διατροφής σου, είναι πως είναι τόσο αγνές και αυθεντικές, όσο και η σουηδική φύση και όλες τους είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και παρασκευάζονται από λίγα, απλά συστατικά, όπως αλάτι, νερό, μαγιά, αλεύρι σίκαλης και μερικές φορές λίγους σπόρους ή αρωματικές πινελιές για μία ξεχωριστή γεύση!