Τα healthy σνακ που θα σου δίνουν ενέργεια και θα χαρίζουν ένα δυνατό ξεκίνημα στην ημέρα σου

Τα healthy σνακ που θα σου δίνουν ενέργεια και θα χαρίζουν ένα δυνατό ξεκίνημα στην ημέρα σου

Τι να τρως τις πρωινές ώρες αυτήν την περίοδο, που θέλεις και να έχεις ενέργεια, αλλά και να φροντίζεις τη σιλουέτα και τη διατροφή σου;

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η αλήθεια είναι πως αν ξεκινάς την ημέρα σου με ενέργεια και έχοντας φροντίσει την ευεξία σου, τότε είναι πιθανότερο πως θα έχεις θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο 24ωρο. Και όταν αναφερόμαστε σε πρωινά γεμάτα ενέργεια και καλή διάθεση, το πρώτο γεύμα της ημέρας και τα σνακ που θα απολαύσεις μέχρι το μεσημεριανό, δηλαδή το δεκατιανό σου, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Τι να τρως τις πρωινές ώρες αυτήν την περίοδο, που θέλεις και να έχεις ενέργεια, αλλά και να φροντίζεις τη σιλουέτα και τη διατροφή σου;

Επιλογές για πρωινό και δεκατιανό υπάρχουν πολλές και αρκεί να έχεις λίγη φαντασία και τα κατάλληλα προϊόντα στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας και του γραφείου σου, για να δημιουργείς κάθε μέρα νόστιμες, υγιεινές και ελαφριές συνταγές.

Ιδού, λοιπόν, κάποιες από τις αγαπημένες μας συνταγές για την περίοδο του καλοκαιριού, που ελπίζουμε να σε καλύψουν, γευστικά, αλλά και σε επίπεδο ευεξίας!

Για εσένα που προτιμάς κάτι αλμυρό για το πρωινό σου

Αν κάθε πρωί που ξυπνάς, αισθάνεσαι ότι έχεις ανάγκη από κάτι αλμυρό, αλλά δεν θέλεις να καταφύγεις σε σφολιατοειδή ή σε άλλες γρήγορες και πρόχειρες λύσεις, αφιέρωσε πέντε λεπτά στην κουζίνα του σπιτιού σου, πριν φύγεις για το γραφείο, για να ετοιμάσεις ένα θρεπτικό καλοκαιρινό γεύμα σε χρόνο «ντετέ».

Θα χρειαστείς απλώς μία τραγανή φρυγανιά Wasa Ολικής Άλεσης -στις προτείνουμε διότι παράγονται από λίγα και αγνά συστατικά και δη, από αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης, μαγιά και αλάτι- και ελαφριά τρόφιμα, πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες, που βρίσκονται στην κουζίνα σου. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις στη Wasa σου τυρί cottage και ντοματίνια ή εναλλακτικά, γαλοπούλα και τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά.

NT_Ta-healthy-snak_Wasa_Queen.gr_OK_FINAL_html_f25f5ca86dc5ee3c.jpg

Τι να επιλέξεις αν λατρεύεις τις γλυκές γεύσεις

Αμέσως μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι έχεις όρεξη για κάτι γλυκό, αλλά δεν θέλεις να φας κάτι που δεν είναι υγιεινό; Υπάρχουν εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα καλύψουν την ανάγκη σου και θα σου προσφέρουν ενέργεια και τόνωση. Δοκίμασε απλώς να επιλέξεις την κατάλληλη βάση για το πρωινό σου και να συνδυάσεις σε ένα γεύμα τους υδατάνθρακες, με τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες.

Μία νόστιμη και healthy πρόταση είναι να επιλέξεις ως βάση σου μία λεπτή και τραγανή φρυγανιά σίκαλης Wasa Delikatess και να προσθέσεις σε αυτήν λίγο γιαούρτι, λίγο μέλι και μερικά berries. Εναλλακτικά, μπορείς να απλώσεις στη φρυγανιά σου λίγο ταχίνι, λίγο φυστικοβούτυρο χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή λίγο βούτυρο αμυγδάλου, να προσθέσεις μερικές φέτες μπανάνας, βατόμουρα ή φράουλες και λίγο μέλι και να την απολαύσεις!

NT_Ta-healthy-snak_Wasa_Queen.gr_OK_FINAL_html_33145cd02a98ab9f.jpg

Η κατάλληλη βάση για το θρεπτικό δεκατιανό σου

Μετά το πρωινό, η επόμενη καλύτερη διατροφική λύση για να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι τις πρώτες ώρες της ημέρας και να σου χαρίσεις θρεπτικά συστατικά, είναι το δεκατιανό σου. Αν εργάζεσαι από το σπίτι, σίγουρα είναι πιο εύκολο να ετοιμάσεις ένα θρεπτικό σνακ. Αλλά και στο γραφείο, μπορείς να τα καταφέρεις εξίσου καλά, αρκεί να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα προϊόντα. Δοκίμασε να έχεις κάθε μέρα στην τσάντα ή τα συρτάρια του γραφείου μερικές φρυγανιές σίκαλης Wasa Original, για να ετοιμάζεις με αυτές ελαφριά σνακ, με συστατικά πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες.

Μπορείς, για παράδειγμα, να παίρνεις μαζί σου ένα τάπερ με μερικά ντοματίνια, λίγη βραστή γαλοπούλα ή βραστά και ψητά λαχανικά, τα οποία θα αποθηκεύεις στο ψυγείο του γραφείου και την ώρα του δεκατιανού, θα τα προσθέτεις στις τραγανές φρυγανιές σου, για να έχεις ενέργεια και να αισθάνεσαι χορτάτη.

NT_Ta-healthy-snak_Wasa_Queen.gr_OK_FINAL_html_d657466537e7cc18.jpg

Τα ιδανικά σνακ για εσένα που ακολουθείς μία gluten free διατροφή

Αν ακολουθείς μία διατροφή χωρίς γλουτένη και θέλεις να μένεις πιστή σε αυτή, σου έχουμε καλά νέα. Διότι μπορείς να προτιμήσεις και εσύ για το πρωινό και το δεκατιανό σου τις φρυγανιές Wasa, που είναι πολύ δημοφιλείς, χάρη στη γεύση, αλλά και τα λίγα, καλά και αγνά συστατικά που περιέχουν. Βλέπεις, σήμερα μπορείς να βρεις και τις Wasa Gluten Free, που δεν περιέχουν γλουτένη και λακτόζη, αλλά έχουν νόστιμη γεύση, χρυσαφένιο χρώμα και απολαυστικά τραγανή υφή.

«Και με τι να τις συνδυάσω για ενέργεια το πρωί;», θα μας ρωτήσεις. Τι θα έλεγες για μία πλούσια και χορταστική συνταγή γεμάτη πρωτεΐνες και βιταμίνες; Δοκίμασε να προσθέσεις στη Wasa Χωρίς Γλουτένη κρέμα από μισό ώριμο αβοκάντο, μερικές φέτες από ένα βραστό αβγό, λίγους σπόρους σουσαμιού και αν το επιθυμείς, λίγο σκόρδο σε σκόνη και να ολοκληρώσεις τη συνταγή σου με λίγες σταγόνες από ελαιόλαδο -και θα μας θυμηθείς!

1657029598982-759478732-NT_Ta-healthy-snak_Wasa_Queen.gr_OK_FINAL_html_2dd1cb19a9d5a9c2.jpg

Αν δεν έχεις χρόνο για χάσιμο το πρωί, λοιπόν, αλλά θέλεις να απολαμβάνεις ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επενδύεις σε λίγα και αγνά συστατικά και να δημιουργείς με αυτά συνδυασμούς, που θα χαρίζουν στον οργανισμό σου ό,τι χρειάζεται, δηλαδή βιταμίνες, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, για ένα ξεκίνημα της ημέρας γεμάτο ενέργεια!