Ποια είναι τα healthy σνακ που αξίζουν μία θέση στην τσάντα θαλάσσης σου

Ποια είναι τα healthy σνακ που αξίζουν μία θέση στην τσάντα θαλάσσης σου

Η έντονη ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες, περιορίζουν κάπως τις επιλογές των σνακ που μπορείς να πάρεις στην παραλία.

Διανύουμε τον δεύτερο μήνα του φετινού καλοκαιριού και οι επισκέψεις σου στη θάλασσα έχουν γίνει πιο τακτικές. Μπορεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή να μην έχεις την πολυτέλεια να απολαύσεις μία αναζωογονητική βουτιά στη θάλασσα όμως, τα Σαββατοκύριακα θέλεις να βρίσκεσαι ξαπλωμένη στην πετσέτα σου, σε κάποια αμμουδερή ακτή εντός ή εκτός Αττικής, διακόπτοντας συχνά την ηλιοθεραπεία σου, για ένα δροσιστικό μακροβούτι ή για μία υποβρύχια εξερεύνηση με τη μάσκα και τον αναπνευστήρα σου.

Ακριβώς για αυτό, φροντίζεις να σηκώνεσαι νωρίς το πρωί του Σαββάτου, να συγκεντρώνεις όλα αυτά που θα χρειαστείς στην παραλία, να βάζεις στα γρήγορα το μαγιό σου και τελικά, να περνάς όλη τη μέρα υπό τους ήχους των κυμάτων, κάνοντας SUP, συζητώντας με τις κολλητές σου, διαβάζοντας το βιβλίο σου και… τσιμπολογώντας λαχταριστά σνακ. Διότι όπως και να το κάνουμε, η θάλασσα σου ανοίγει την όρεξη και δεν μπορείς να συγκρατήσεις τον εαυτό σου. Και για ποιον λόγο να το κάνεις, άλλωστε;

Παρόλα αυτά, αν τον τελευταίο καιρό έχεις αρχίσει να προσέχεις λίγο περισσότερο τη διατροφή σου, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές προτάσεις γευστικών, σπιτικών σνακ που αξίζει να πάρεις μαζί σου στην παραλία, καθώς είναι απολαυστικά, θρεπτικά και θα ανακουφίσουν το στομάχι σου με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Ένα γυάλινο βαζάκι γεμάτο με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Η έντονη ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες, περιορίζουν κάπως τις επιλογές των σνακ που μπορείς να πάρεις στην παραλία, ειδικότερα αν δεν έχεις στη διάθεσή σου κάποιο φορητό ψυγειάκι. Παρόλα αυτά, υπάρχουν θρεπτικές εναλλακτικές που δεν απαιτούν κάποια ειδική συσκευασία, όπως οι αγαπημένοι σου ξηροί καρποί και δη, οι ανάλατοι. Πριν φύγεις από το σπίτι για την παραλία, λοιπόν, μην παραλείψεις να προσθέσεις στην τσάντα σου ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι, το οποίο θα έχεις γεμίσει με διάφορους ξηρούς καρπούς ή με αποξηραμένα φρούτα (χωρίς προσθήκη ζάχαρης), όπως χουρμάδες, δαμάσκηνα και σταφίδες.

1657178811237-696780497-image003.jpg

Τα θρεπτικά στικ λαχανικών που σου προσφέρουν βιταμίνες και φυτικές ίνες

Τις «καυτές» μέρες του καλοκαιριού καλό είναι να καταναλώνεις τροφές που είναι «πλούσιες» σε νερό, βιταμίνες και φυτικές ίνες, καθώς σε βοηθούν να αναπληρώνεις τα υγρά που χάνει ο οργανισμός σου μέσω της εφίδρωσης, ενώ συνθέτουν μικρά γεύματα που είναι θρεπτικά και συγχρόνως χορταστικά. Δοκίμασε, λοιπόν, να πάρεις μαζί σου στην παραλία ένα μπολ με στικ λαχανικών, όπως αγγουριού, καρότου και πολύχρωμων πιπεριών, καθώς και μερικά ντοματίνια.

1657178825094-398133307-image005.jpg

Πρόκειται για σνακ που είναι εξαιρετικά εύκολα και δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο για την προετοιμασία τους, ενώ είναι υγιεινά και σου δίνουν τη δυνατότητα να τα μοιραστείς με την παρέα σου και να τα προσθέσεις στις αγαπημένες σου φρυγανιές ολικής άλεσης για επιπλέον γεύση και φυτικές ίνες.

1657178844223-705104569-image007.jpg

Λαχταριστές και δροσιστικές φρουτοσαλάτες που περιέχουν φρούτα εποχής

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την απόλαυση που σου προσφέρουν τα φρούτα του καλοκαιριού και ειδικότερα όταν τα καταναλώνεις στην παραλία, έχοντας τα πόδια σου βυθισμένα στην άμμο ή τη θάλασσα. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να έβαζες σε μερικά ποτήρια με καπάκι φρούτα όπως κεράσια, σταφύλια, μικρά κομμάτια καρπουζιού, πεπονιού, βερίκοκου και ροδάκινου και να έφτιαχνες μία σπιτική, ζουμερή φρουτοσαλάτα υψηλής θρεπτικής αξίας, η οποία θα σε κρατούσε χορτάτη, μέχρι το κυρίως γεύμα σου; Η φρουτοσαλάτα είναι μία εξαιρετική ιδέα για το σνακ της παραλίας, την οποία μπορείς να πραγματοποιήσεις λίγα λεπτά πριν φύγεις από το σπίτι. Καλό είναι, ωστόσο, να έχεις μαζί σου μία ισοθερμική τσάντα, ώστε να παραμένει η φρουτοσαλάτα σου δροσερή, μέχρι να την απολαύσεις.

1657178853902-509627579-image009.jpg

Να θυμάσαι πως αν έχεις μαζί σου στην παραλία μερικά σπιτικά σνακ, όχι μόνο θα αποφεύγεις την κατανάλωση πρόχειρων επιλογών φαγητού, αλλά θα εξοικονομείς και τα χρήματα που θα έδινες για να αγοράσεις κάποιο έτοιμο και ίσως όχι και τόσο υγιεινό γεύμα. Με λίγα λόγια, αφιερώνοντας λίγο χρόνο πριν φύγεις από το σπίτι για να ετοιμάσεις ένα γευστικό και χορταστικό σνακ, θα έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή για τον οργανισμό σου.