Αν θες ισχυρό ανοσοποιητικό και καλή διάθεση βάλε στη διατροφή σου το golden milk

Αν θες ισχυρό ανοσοποιητικό και καλή διάθεση βάλε στη διατροφή σου το golden milk

Όλα τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό και η απόλυτη συνταγή για να το δοκιμάσεις.

Η διατροφή είναι αποδεδειγμένα ένας από τους κυριότερους παράγοντες για την συνολική μας υγεία. Ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά διατροφολόγιο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου και να αποφύγεις τις ιώσεις του φθινοπώρου. Εκτός από ορισμένα τρόφιμα, υπάρχουν αρκετά ροφήματα τα οποία έχουν ευεργετικές ιδιότητες και αξίζει να προστεθούν στην ρουτίνα σου.

Ένα νέο «ελιξήριο» που δρα κατά των φλεγμονών, βελτιώνει την πέψη και ανακουφίζει φυσικά από τον πόνο, είναι το λεγόμενο golden milk. Φτιάχνεται με γάλα, κουρκουμά, μαύρο πιπέρι, τζίντζερ, κανέλα και διάφορα άλλα συστατικά. Υπάρχει και έτοιμο στην αγορά σε μορφή σκόνης ενώ γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά με την προσθήκη ζεστού γάλακτος. Βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι πίνεται ζεστό και κρύο.

Τα οφέλη του golden milk για τον οργανισμό

Το μαύρο πιπέρι στο μείγμα βοηθά το σώμα σου να απορροφήσει πιο εύκολα την κουρκουμίνη ενώ ενισχύει σημαντικά τη γεύση. Ο κουρκουμάς αποδεδειγμένα συμβάλει στην διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων, ανακουφίζει από το στρες και σύμφωνα με έρευνες δρα ενάντια της κατάθλιψης.

H υψηλή περιεκτικότητα του golden milk σε αντιοξειδωτικά προστατεύει τον οργανισμό από τις βλαβερές παρενέργειες του οξειδωτικού στρες. Ταυτόχρονα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καταπολεμά τους ιούς και διάφορες καρδιακές παθήσεις. Τέλος βελτιώνει τη μνήμη, προωθώντας παράλληλα την ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων.

Το γάλα μας παρέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D, δύο βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι ευρέως γνωστό ότι υποστηρίζουν την υγεία των οστών και μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με τα οστά, όπως είναι η οστεοπόρωση.

Το ginger, η κανέλα και ο κουρκουμάς έχει αποδειχθεί ότι δρουν ενάντια στις καρδιακές παθήσεις. Μελέτη του Journal of American Cardiology αναφέρει ότι η λήψη ενός συμπληρώματος κουρκουμίνης μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε ασθενείς που αναρρώνουν πρόσφατα από εγχείρηση καρδιάς.

https://www.instagram.com/p/CX9gNxdBaQh

Πώς θα το φτιάξεις

Υλικά: 1 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
1/4 κουταλάκι τζίντζερ
1 ολόκληρο ραβδί κανέλας
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Γλυκαντικό επιλογής (σιρόπι σφενδάμου, ζάχαρη καρύδας ή στέβια για γεύση)

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις βήμα-βήμα πώς θα το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.