Γιαούρτι και δημητριακά: πως πρέπει να τα καταναλώνετε

Γιαούρτι και δημητριακά: πως πρέπει να τα καταναλώνετε

Σίγουρα το γιαούρτι και τα δημητριακά είναι απαραίτητα σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, όμως, ποιος είναι ο σωστός τρόπος κατανάλωσής τους;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έγινε, όταν προσθέτετε φρέσκα φρούτα σε άπαχο γιαούρτι προλαμβάνετε την άσκοπη υπερκατανάλωση τροφής. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, όταν ζητήθηκε από 10000 ανθρώπους να εισάγουν υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή τους, όπως δημητριακά, λαχανικά, γαλακτοκομικά, και άπαχη πρωτεΐνη, τότε εκείνοι έτρωγαν περίπου τέσσερα κεσεδάκια γιαούρτι χαμηλών λιπαρών την ημέρα με γεύση φρούτου. Όταν, όμως, τους ζητήθηκε να μην καταναλώνουν γιαούρτια με γεύσεις αλλά αντ' αυτού να κόβουν φρέσκα φρούτα μέσα η μέση κατανάλωση έπεσε στο μόλις ένα κεσεδάκι.

Από την άλλη στην ίδια έρευνα οι επιστήμονες παρατήρησαν πως οι άνθρωποι τείνουν να μασουλούν περισσότερα δημητριακά πρωινού κατά τη διάρκεια της ημέρας σαν σνακ, όταν δεν προσθέτουν σε αυτά γάλα. Ακόμη, όμως, και τα πιο υγιή, πλούσια σε φυτικές ίνες δημητριακά μπορούν να καθυστερήσουν το ρυθμό απώλειας βάρους καθώς προσθέτουν ένα σημαντικό νούμερο στις ημερήσιες θερμίδες. Συνεπώς, καταναλώστε τα δημητριακά σας με άπαχο γάλα το πρωί και γλυτώστε έτσι την υπερκατανάλωση.