Απώλεια λίπους σε ένα μέρος του σώματος; Γίνεται να «χάσουμε» στο πρόσωπο;

Απώλεια λίπους σε ένα μέρος του σώματος; Γίνεται να «χάσουμε» στο πρόσωπο;
Pexels

Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως το βάρος έχει να κάνει με το πώς αισθάνεται κάποιος άνετα και υγιής και θα πρέπει πάντα να είναι μια προσωπική απόφαση και όχι μια απόφαση που αισθάνεται υποχρεωμένος να πάρει.

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν βάρος σε σημεία που δεν θα ήθελαν καθώς αισθάνονται πως μπορεί να μην τους κολακεύει. Είναι λοιπόν σύνηθες να θέλει να χάσει βάρος και λίπος σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός του –όπως για παράδειγμα από το πρόσωπό του. Αν και είναι δύσκολο και σε κάποια σημεία ακατόρθωτο να μειωθεί το λίπος μόνο σε μία μόνο περιοχή χωρίς να μειωθεί το βάρος συνολικά υπάρχουν κάποια tips που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Ειδικός μοιράστηκε τον καλύτερο τρόπο για να χάσεις το βάρος που θέλεις χωρίς «αποτυχία»

Απώλεια λίπους σε ένα μέρος του σώματος aka spot reduction

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να χάσουν λίπος σε μία μόνο περιοχή του σώματός τους. Αυτή η έννοια ονομάζεται spot reduction. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος, όπως για παράδειγμα για την κοιλιακή περιοχή και την περιφέρεια. Ενώ οι ασκήσεις βοηθούν στην οικοδόμηση συγκεκριμένων μυών, βελτιώνουν κυρίως το σημείο μετά την απώλεια βάρους. Οι ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενδυνάμωσης, βοηθούν να κάψουμε λίπος από ολόκληρο το σώμα.

Εάν θέλεις να χάσεις λίπος στο πρόσωπό σου, εστίασε σε υγιείς στόχους απώλειας συνολικού βάρους. Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα άσκησης ή δίαιτας που έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά μην ξεγελιέσαι. Το spot reduction είναι μύθος. Με απλά λόγια, η αλήθεια είναι πως για να χάσεις λίπος από το πρόσωπό σου θα πρέπει να χάσεις βάρος συνολικά.

Κάθε άτομο χάνει βάρος διαφορετικά. Μην απογοητεύεσαι αν δεν δεις αμέσως διαφορά στο πρόσωπό σου. Να είσαι υπομονετική και επίμονη στην επιδίωξη των στόχων σου και παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τέσσερις συνήθειες που αξίζει να υιοθετήσεις.

Ασκήσεις προσώπου

Ενώ δεν μπορείς να κάψεις λίπος μόνο για το πρόσωπό σου, μπορείς να τονώσεις τους μύες του προσώπου.

Τα οφέλη των ασκήσεων προσώπου περιλαμβάνουν:

  • Βελτιώνουν την εμφάνιση
  • Επιβραδύνεται η γήρανση
  • Βελτιώνουν τη μυϊκή δύναμη

Παραδείγματα ασκήσεων προσώπου περιλαμβάνουν:

  • Κρατώντας τον αέρα στο στόμα σου και σπρώχνοντας τα μάγουλά σου προς τα έξω.
  • Μετακίνησε τον αέρα από τη μία πλευρά στην άλλη για να τεντώσεις τους μυς σου.
  • Κάνοντας ένα μεγάλο χαμόγελο και κρατώντας το ενώ παράλληλα σφίγγεις τα δόντια σου.
  • Τεντώνοντας το λαιμό σου προς τα έξω πιέζοντας τη γλώσσα σου στην οροφή του στόματός σου. Αυτό τεντώνει τους μύες κάτω από το πηγούνι.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι ασκήσεις προσώπου δύο φορές την ημέρα για 8 εβδομάδες ενδυναμώνουν και παράλληλα επιβραδύνουν τη γήρανση. Να θυμάσαι πως το κλειδί για να κάνεις τη διαφορά στην εμφάνιση του προσώπου σου είναι η συνέπεια.

Έρευνα: Το «κρυφό βάρος» που κρύβουν οι δουλειές του σπιτιού και πώς θα απαλλαγούμε από αυτό

Υγιεινός τρόπος ζωής

Όταν θέλεις να χάσεις βάρος για να βελτιώσεις την εμφάνισή σου συνολικά, μπορείς να ακολουθήσεις οποιαδήποτε στρατηγική θέλεις, αλλά όλα καταλήγουν στο να τρως λιγότερο. Για να χάσεις λίπος στο πρόσωπό σου, θα πρέπει λοιπόν να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες καθημερινά. Μπορείς να εστιάσεις στην κατανάλωση περισσότερων υγιεινών τροφών και να περιορίσεις τη ζάχαρη και το λίπος. Η απώλεια βάρους καίει λίπος από όλο το σώμα. Αν και δεν υπάρχει δίαιτα που να στοχεύει ειδικά στο λίπος του προσώπου, θα παρατηρήσεις αποτελέσματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.‌ Ακολούθησε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες που δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα γαλακτοκομικά και τα υγιή λίπη.

Αερόβια γυμναστική

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς συνδρομή στο γυμναστήριο για να βάλεις λίγη αερόβια γυμναστική στη ρουτίνα του. Η αερόβια γυμναστική όχι μόνο επιταχύνει τον μεταβολισμό, αλλά βοηθά στην καύση λίπους και κάνει τον ασκούμενο να νιώθει πιο fit και υγιής. Ένας γρήγορος περίπατος, ένα τρέξιμο, μια συνεδρία κωπηλασίας ή η εγγραφή σε μια αθλητική ομάδα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ενυδάτωση

Εάν πίνεις σόδα και άλλα ζαχαρούχα ποτά, θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να τα βγάλεις από τη διατροφή σου. Αντίθετα, πίνε πολύ περισσότερο νερό. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού πριν από το γεύμα σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη πιο γρήγορα. Το να πίνεις περισσότερο νερό αυξάνει επίσης το μεταβολισμό σου, κι έτσι καις περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Να θυμάσαι πως το βάρος έχει να κάνει με το πώς αισθάνεται κάποιος άνετα και υγιής, οπότε αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι διαφορετικό για τον καθένα και η απώλεια βάρους θα πρέπει πάντα να είναι μια προσωπική απόφαση και όχι μια απόφαση που αισθάνεται υποχρεωμένος να πάρει.


pexels-aleksandar-pasaric-2464535.jpg