Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζεις στο σάντουιτς αν θες να μείνεις fit

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζεις στο σάντουιτς αν θες να μείνεις fit

Τα λάθη που κάνεις κάθε φορά που παραγγέλνεις σάντουιτς απ' 'εξω.

Τα σάντουιτς είναι αναμφίβολα μια βολική επιλογή όταν βιάζεσαι και θες να φας κάτι γρήγορο και χορταστικό. Νόστιμα, οικονομικά και χορταστικά, βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα fast food καταστήματα.

Δυστυχώς οι περισσότερες από εμάς πέφτουν σε διατροφικές παγίδες επιλέγοντας υλικά πολύ πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες που μετατρέπουν το σάντουιτς σε ένα άκρως ανθυγιεινό γεύμα.

Ο 63χρονος γιατρός του Tik Tok που μοιάζει 40αρης έδωσε τις 5 τροφές για να μείνεις νέα για πάντα

Οι ειδικοί μίλησαν στο eatthis.com και μοιράστηκαν όλα τα υλικά που καλό θα ήταν να αποφεύγεις όταν παραγγέλνεις σάντουιτς, δίνοντάς μας τις υγιεινές εναλλακτικές τους.

Ποια υλικά δεν πρέπει να βάζεις στο σάντουιτς

  • Λευκό ψωμί

Η διαιτολόγος Brittany DeLaurentis τονίζει πως οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες που περιέχει το λευκό ψωμί δεν σε χορταίνουν με αποτέλεσμα να πεινάς μια ώρα αργότερα. Επίλεξε ψωμί ολικής αλέσεως το οποίο είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες και θα σε κρατήσει χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Διάφορα συνοδευτικά

Πολλά καταστήματα συνοδεύουν τα σάντουιτς με τηγανητές πατάτες, chips ή αναψυκτικά. Απόφυγέ τα καθώς περιέχουν πολλά λιπαρά. Μπορείς να προσθέσεις αβοκάντο και λαχανικά στο σάντουιτς για να το κάνεις ακόμη πιο χορταστικό.

  • Αλλαντικά

Τα αλλαντικά, όπως το ζαμπόν και το σαλάμι, έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο το οποίο δημιουργεί κατακράτηση υγρών. Την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις προτίμησε γαλοπούλα ή ψητό κοτόπουλο.

  • Τηγανητό κοτόπουλο και κοτομπουκιές

Μια από τις χειρότερες προσθήκες που μπορείς να κάνεις για το σάντουιτς σου. Το τηγανητό κοτόπουλο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε νάτριο, λιπαρά και θερμίδες. Επίλεξε βραστό ή ψητό κοτόπουλο, το οποίο περιέχει αρκετή πρωτεΐνη και ελάχιστα λιπαρά.

  • Σως και σάλτσες

Η αθλητική διατροφολόγος, Melissa Boufounos μοιράστηκε την άποψή της τονίζοντας: «Ο αριθμός των θερμίδων αυξάνεται σημαντικά όταν προσθέτεις διάφορες σως. Η μουστάρδα και η καυτερή σάλτσα έχουν τις λιγότερες θερμίδες και αποτελούν την καλύτερη επιλογή».

Πηγή κεντρικής: unsplash.com