6 τρόφιμα που πρέπει να απολαμβάνεις πάντα φρέσκα

6 τρόφιμα που πρέπει να απολαμβάνεις πάντα φρέσκα

Το ψωμί και οι φράουλες είναι μόνο μερικά από τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγεις στην κατεψυγμένη εκδοχή τους. 

Αρκετές από εμάς αγοράζουν συχνά κατεψυγμένα τρόφιμα, κυρίως για λόγους ευκολίας αφού αποτελούν μια οικονομική, πρακτική λύση στο καθημερινό μαγείρεμα.

Η παγκόσμια βιομηχανία κατεψυγμένων τροφίμων είναι μεγάλη επιχείρηση, με μια πρόσφατη έκθεση να δείχνει ότι θα αυξηθεί από 252,19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε 389,90 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Πριν βιαστείς να γεμίσεις το καλάθι σου καλό θα ήταν να διαβάσεις τι ανέφεραν μερικοί έμπειροι σεφ, οι οποίοι μιλώντας στο eatthis.com, εξήγησαν ποια τρόφιμα πρέπει να καταναλώνεις φρέσκα και όχι κατεψυγμένα.

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να αγοράζεις κατεψυγμένα

1) Βότανα

Η έμπειρη σεφ Dana Bujalski, λατρεύει να χρησιμοποιεί βότανα για να δώσει γεύση τα γεύματα που φτιάχνει για την ίδια και τους πελάτες της. Ωστόσο, δεν θα τολμούσε, όπως λέει, να αγοράσει κατεψυγμένα βότανα.

«Νομίζω ότι τα βότανα τονίζουν πάντα τα γεύματά, ειδικά όταν είναι φρέσκα. Προσωπικά, δεν μου αρέσουν πολύ ούτε τα αποξηραμένα βότανα», εξηγεί η σεφ.

2) Ψωμί

Το κατεψυγμένο ψωμί δεν έχει καμία θρεπτική αξία και έχει πολλές παραπάνω θερμίδες, λόγω των συντηρητικών που εμπεριέχει.

3) Φράουλες

Οι φράουλες κυριολεκτικά διαλύονται όταν παγώσουν. Απόφυγε να τις καταψύχεις και προτίμησε να τις καταναλώνεις όταν είναι στην εποχή τους.

6 ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να χωνέψεις

4) Χτένια

Σύμφωνα με την Irby, η οποία εκπαιδεύτηκε με διάσημους σεφ στην Ιταλία και τη Γαλλία, ορισμένοι παραγωγοί κατεψυγμένων τροφίμων εγχέουν νερό στα χτένια για να τα κάνουν πιο βαριά.

«Είτε με ένεση με νερό είτε όχι, τα χτένια, ειδικότερα, συγκρατούν νερό και, όταν μαγειρεύονται, μερικές φορές μειώνονται στο μισό ή περισσότερο και μπορεί επίσης να γίνουν σκληρά στην υφή», προειδοποίησε η Irby.

5) Μπιφτέκια burger

Τα κατεψυγμένα, προκατασκευασμένα μπιφτέκια μπορεί να μαγειρεύονται σε λίγα μόλις λεπτά ωστόσο γευστικά δεν συγκρίνονται με τα φρέσκα. Απόφυγε τα έτοιμα μπιφτέκια και αγόρασε φρέσκο κιμά από τον κρεοπώλη της γειτονιάς σου.

6) Μπρόκολο

Η Jessica Randhawa, επικεφαλής σεφ, δημιουργός συνταγών, φωτογράφος και συγγραφέας του The Forked Spoon, τονίζει ότι το μπρόκολο είναι ένα ευαίσθητο λαχανικό και χάνει πολύ από τη γεύση του όταν καταψύχεται.

Πηγή κεντρικής: pexels.com