Ο 63χρονος γιατρός του Tik Tok που μοιάζει 40αρης έδωσε τις 5 τροφές για να μείνεις νέα για πάντα

Ο 63χρονος γιατρός του Tik Tok που μοιάζει 40αρης έδωσε τις 5 τροφές για να μείνεις νέα για πάντα

Oι προσθήκες που θα σου χαρίσουν ευεξία και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ο Dr. Mark Hyman, γιατρός που ειδικεύεται στην υγιή μακροζωία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους τις πέντε τροφές στις οποίες ορκίζεται για να ζήσει περισσότερο και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

Το πρόσφατο βιβλίο του «Young Forever: The Secrets to Living Your Longest, Healthiest Life» έκανε ρεκόρ πωλήσεων και θέλει να αφυπνίσει ολοένα και περισσότερο κόσμο που δεν προσέχει τη διατροφή του.

Ο 63χρονος μετρά σήμερα περισσότερους από 286.000 followers στο TikTok οι οποίοι τον εμπιστεύονται και τον συμβουλεύονται για διάφορα θέματα.

O δρ Hytman είναι δημοφιλής και στο Instagram με περίπου 2,4 εκατομμύρια ακόλουθους.

https://www.instagram.com/p/CnVk2pdMmla

Ο γιατρός υποστηρίζει πως φαίνεται 20 χρόνια νεότερος χάρη στην καθημερινή του ρουτίνα και τις διατροφικές του συνήθειες. Σε ανάρτησή του αποκάλυψε τις 5 τροφές που δεν λείπουν ποτέ από το διατροφολόγιό του και αξίζει να δοκιμάσεις κι εσύ.

5 αντιγηραντικές τροφές που αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου

1) Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο κ.ά) είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες που βοηθούν σημαντικά στην πέψη.

2) Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεσογειακής διατροφής. Οι ειδικοί συνιστούν να μαγειρεύεις μόνο με ελαιόλαδο αφού περιέχει καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες.

3) Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί, συμπεριλαμβανομένων των κάσιους, των αμυγδάλων και των καρυδιών, έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, δημιουργούν κορεσμό και σου χαρίζουν ενέργεια για αρκετές ώρες.

Μπορείς να φας την κονσέρβα μετά την ημερομηνία λήξης;

4) Μούρα

Τα μούρα περιέχουν μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών και φυτοχημικών τα οποία κρατούν το έντερο υγιές, καταπολεμούν τις φλεγμονές και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Βάλε μια χούφτα blueberries σε smoothies και σαλάτες ή απόλαυσέ το ως ενδιάμεσο σνακ.

5) Πράσινο τσάι

Εκτός από την υπέροχη αίσθηση που σου χαρίζει ένα ζεστό φλιτζάνι πράσινο τσάι, το συγκεκριμένο ρόφημα μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες αφού περιέχει κατεχίνες, αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον εγκέφαλο από ασθένειες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com