Το νέο trend που σε βοηθάει να χάσεις βάρος έχει διχάσει τους TikTokers

Γεωργία Βλαχοπούλου
Το νέο trend που σε βοηθάει να χάσεις βάρος έχει διχάσει τους TikTokers

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί ένα νέο trend στο Tik Tok σύμφωνα με το οποίο η λήψη προβιοτικών σε συνδυασμό με σόδα που περιέχει πρεβιοτικά βοηθούν στο να χάσεις πολλά κιλά μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί ένα νέο trend στο Tik Tok σύμφωνα με το οποίο διάφοροι χρήστες, κυρίως του εξωτερικού, κάνοντας μια συγκεκριμένη διατροφή, η οποία περιέχει σόδα με συστατικά πρεβιωτικών υποστηρίζουν ότι έχασαν τουλάχιστον 7 κιλά σε 7 μέρες.

Τι είναι αυτό το νέο trend;

Τα προβιοτικά είναι ένας συνδυασμός ζωντανών ευεργετικών βακτηρίων ή/και ζυμομυκήτων που ζουν φυσικά στο σώμα μας. Έτσι, η καθημερινή λήψη προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και να βοηθήσει στην πέψη.

Από την άλλη κυκλοφορεί μία σόδα με το όνομα «Poppi» στο εξωτερικό, το οποίο είναι μια εναλλακτική λύση σόδας που είναι γεμάτη με πρεβιοτικά, τα οποία βοηθούν να διατηρήσουμε το έντερο μας υγιές.

pexels-shvets-production-6975473.jpg

Σύμφωνα με μερικούς TikTokers, ο συνδυασμός ενός προβιοτικού κι ενός «Poppi» κάθε μέρα οδηγεί σε απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, όπως αναφέραμε, το συγκεκριμένο trend πηγαίνει ακόμη παραπέρα αφού «υπόσχεται» ότι αν κάποιος το κάνει αυτό κάθε μέρα για επτά ημέρες, θα δει απώλεια βάρους 7 κιλών. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αφού άρχισε να κυκλοφορεί αυτό το trend, πολλοί θέλησαν να το δοκιμάσουν για να δουν αν θα έχανε πραγματικά το βάρος.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν όσοι το έχουν δοκιμάσει, το πρωί με άδειο στομάχι παίρνεις τα προβιοτικά πίνοντας ένα μπουκάλι νερό. Στην συνέχεια, μεταξύ των γευμάτων πίνεις μόνο νερό ενώ μετά το τελευταίο γεύμα πίνεις την σόδα «Poppi».

Λειτουργεί τελικά το νέο trend για την απώλεια βάρους;

Κάποιοι από τους χρήστες στο Tik Tok έχουν δημιουργήσει βίντεο στα οποία αναφέρουν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα αυτής της διατροφής. Για μερικούς, το μείγμα προβιοτικών και πρεβιοτικών στο «Poppi's» ίσως όντως να οδήγησε σε κάποια θετικά αποτελέσματα αφού το «Poppi» και άλλα αναψυκτικά με πρεβιοτικά μπορούν επίσης να είναι ευεργετικά για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα επειδή βοηθούν όσους είναι εθισμένοι στα κανονικά αναψυκτικά.

Παρ' όλα αυτά όμως οι περισσότεροι στον κόσμο αλλά και οι ειδικοί αναφέρουν ότι το trend αυτό δεν έχει κανένα αποτέλεσμα ενώ διατροφικά δεν προσφέρει κάτι. Το συμπέρασμα καλό θα είναι τελικά να μην ακολουθεί κανείς από μόνος του «δίαιτες» αλλά να απευθύνεται σε κάποιον ειδικό.