Τα φασόλια lima είναι το νέο food trend που αξίζει να δοκιμάσεις

Τα φασόλια lima είναι το νέο food trend που αξίζει να δοκιμάσεις

Τα φασόλια βουτύρου έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και θα αλλάξουν τη γνώμη που είχες για τα όσπρια.

Το διαδίκτυο επηρεάζει αρκετούς τομείς της ζωής μας και η διατροφή είναι αναμφίβολα ένας από αυτούς. Πολλά food trends έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια χάρη στο TikTok ή άλλες δημοφιλείς εφαρμογές.

Τα φασόλια lima (ή φασόλια βουτύρου) είναι ένα είδος οσπρίων γνωστό για την ήπια γεύση, την κρεμώδη υφή και το μοναδικό του χρώμα, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από μπεζ έως πράσινο. Νόστιμα και θρεπτικά, αποτελούν αγαπημένη επιλογή των χορτοφάγων και όχι άδικα αφού έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Γιατί να βάλεις τα φασόλια lima στη διατροφή σου

Αρχικά συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, (λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες), μειώνουν την χοληστερίνη, είναι καλή πηγή μαγνησίου και φυλλικού οξέος και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

https://www.instagram.com/p/CaBgpXEOmsC/

Επιπλέον αυξάνουν την οξυγόνωση του σώματος και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να είναι μια εξαιρετική τροφή για διαβητικά άτομα.

Γιατί το να τρως το φαγητό σου με τη «σωστή» σειρά έχει σημασία

Τα φασόλια lima είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών ινών και μιας ποικιλίας βιταμινών και μετάλλων. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα φασόλια λίμα περιέχει περίπου 209 θερμίδες. Πλούσια σε μαγγάνιο και χαλκό, δρουν ως αντιοξειδωτικό και προάγουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Όπως και άλλα φασόλια, τα φασόλια lima έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι διαλυτές φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν σημαντικά τη χοληστερόλη και τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Τι να προσέξεις

Αρκετοί άνθρωποι έχουν αλλεργία στα όσπρια και ίσως χρειαστεί να αποφύγουν εντελώς τα φασόλια lima. Τα ωμά φασόλια λίμα περιέχουν επίσης λιναμαρίνη, η οποία είναι μια κυανογόνος ένωση που ορισμένοι θεωρούν τοξική για τον άνθρωπο. Το μαγείρεμα, το μούλιασμα και η επεξεργασία των φασολιών μπορούν να μειώσουν σημαντικά την περιεκτικότητα σε αυτές τις ενώσεις για να αποτρέψουν τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μας.

Πώς θα τα μαγειρέψεις

Τα φασόλια lima παρασκευάζονται εύκολα και διατίθενται στο εμπόριο αποξηραμένα ή κονσερβοποιημένα. Τα φασόλια λίμα σε κονσέρβα είναι ήδη μαγειρεμένα και μπορούν να καταναλωθούν άμεσα. Τα αποξηραμένα φασόλια lima πρέπει να μαγειρεύονται πολύ καλά πριν από την κατανάλωση.

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις πώς θα μαγειρέψεις τα φασόλια lima.

Πηγή κεντρικής: palmrosetable