5 tips για να αντιμετωπίσεις τις λιγούρες σου ακόμα κι αν με τη μαγειρική δεν είσαι καθόλου «φίλη»

Γεωργία Βλαχοπούλου
5 tips για να αντιμετωπίσεις τις λιγούρες σου ακόμα κι αν με τη μαγειρική δεν είσαι καθόλου «φίλη»

Αν οι λέξεις τύπου χρόνος ψησίματος ή τσιγάρισμα δεν σου λένε κάτι τότε σίγουρα αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να τρως αωστά και χωρίς πολύ κόπο.

Αποφάσισες να μείνεις μόνη σου, μακριά από τους γονείς σου και σε έπιασε πανικός όταν συνειδητοποίησες πως το τέλος πια το σπιτικό και νόστιμο φαΐ μιας και η κουζίνα είναι ένα άγνωστο για σένα δωμάτιο του σπιτιού; Ή μήπως μένεις καιρό μόνη σου και δεν αντέχεις άλλο να παραγγέλνεις delivery επειδή δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις;

Mην ανησυχείς, με αυτά τα 5 tips θα καταφέρεις να τρως και πιο σωστά και πιο νόστιμα και θα έχεις καταφέρει μόνη σου να αντιμετωπίσεις τυχόν λιγούρες.

Αγόρασε έτοιμο ψημένο κοτόπουλο

Μία λύση για να μπορείς να τρως και πιο υγιεινά αλλά και για να μη χρειαστεί να μαγειρεύεις ή να παραγγέλνεις delivery είναι το να αγοράσεις ένα έτοιμο, ψημένο ολόκληρο κοτόπουλο από κάποιο σούπερ μάρκετ. Δεν κοστίζει ακριβά και μπορείς να το χωρίσεις σε μερίδες, βάζοντάς όποιες δεν φας άμεσα στην κατάψυξη, έτσι ώστε να έχεις έτοιμο φαγητό για παραπάνω από μια μέρες. Μια μέρα για παράδειγμα, μπορείς να φας κανονικά μια μερίδα από το κοτόπουλο, την επόμενη να το κόψεις κομματάκια και να φτιάξεις μια υγιεινή και «πλούσια» σαλάτα ή μπορείς να φυλάξεις τα κόκκαλα για να φτιάξεις ένα νόστιμο ζωμό με τον οποίο θα συνοδεύσεις, ας πούμε, τα μακαρόνια σου.

Φτιάξε τη δική σου πίτσα με έτοιμη ζύμη

Πλέον μπορείς να βρεις έτοιμη ζύμη για πίτσα παντού, αλλά και να μην βρεις ζύμη μπορείς να πάρεις αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκια και να προσθέσεις επάνω υλικά που σίγουρα έχεις στο ψυγείο σου. Ναι! Ακόμα κι εσύ που δεν το «έχεις» με τη μαγειρική σίγουρα στο ψυγείο σου έχεις τυρί και ζαμπόν για τοστ ή ντομάτα και λίγες πιπεριές. Πρόσθεσέ τα όλα μαζί με λίγη σάλτσα ντομάτας πάνω στη βάση που θα έχεις διαλέξει, βάλε τα στον φούρνο και voila! Θα έχεις φτιάξει τη δική σου πεντανόστιμη πίτσα και μάλιστα πολύ γρήγορα. Μπορείς να προσθέσεις και λίγα κομμάτια από το κοτόπουλο που είπαμε πριν.

pexels-koolshooters-7142951.jpg

Χρησιμοποίησε καρυκεύματα αντί για φρέσκα προϊόντα

Αν θες να δώσεις extra γεύση σε κάποια εύκολη συνταγή που έχεις δει, αλλά βαριέσαι για παράδειγμα να πας στη λαϊκή και να πάρεις φρέσκα μυρωδικά, φρόντισε να έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου έτοιμα καρυκεύματα, ώστε να μην χρειαστεί να «τρέχεις». Έτσι θα μπορείς να έχεις τη γεύση, για παράδειγμα του σκόρδου και του κρεμμυδιού χωρίς τα «δάκρυα».

Φτιάξε τη δική σου σπιτική σοκολάτα ακόμα κι αν δεν έχεις κακάο σε σκόνη

Επειδή το καλοκαιράκι τελειώνει σιγά σιγά και ο καιρός θα αρχίσει να κρυώνει σου έχουμε τη λύση αν τύχει να λαχταράς μια ζεστή σοκολάτα αλλά έχεις ξεμείνει από σκόνη κακάο. Χρειάζεσαι μόνο γάλα και αν έχεις ένα βαζάκι με merenda ή nutella που φτάνει στο τέλος του. Ζέστανε το γάλα και πρόσθεσέ το μέσα στο βαζάκι. Η σοκολάτα θα λιώσει και θα είσαι έτοιμη να πιεις το ρόφημά σου.

Διατήρησε τις σάλτσες σου στην κατάψυξη

Αν υπάρχει μια σάλτσα που να λατρεύεις να τρως μαζί με τα μακαρόνια σου μπορείς να φτιάξεις λίγη παραπάνω και να τη φυλάξεις σε ένα βαζάκι στην κατάψυξή σου. Έτσι, μπορείς να την έχεις έτοιμη ανά πάσα ώρα στιγμή που θα θες να φας ξανά κάτι που να είναι νόστιμο και να φτιάχνεται γρήγορα, όπως μια μακαρονάδα.

pexels-rachel-claire-4577681.jpg