Οι πατάτες, η πίτσα & η σοκολάτα είναι τα κορυφαία τρόφιμα που οι άνθρωποι δεν θέλουν να μοιράζονται

Οι πατάτες, η πίτσα & η σοκολάτα είναι τα κορυφαία τρόφιμα που οι άνθρωποι δεν θέλουν να μοιράζονται
Pexels

Μία νέα μελέτη που αφορά τους Βρετανούς θα κάνει όλους μας να ταυτιστούμε.

Περισσότερο από το ένα δέκατο των ανθρώπων που λατρεύουν το φαγητό παραδέχονται ότι δεν μοιράζονται ποτέ τα γεύματά τους, ενώ το 49% λέει ότι ένα από τα κορυφαία πράγματα που τους ενοχλούν στη ζωή τους είναι όταν οι φίλοι τσιμπολογούν το φαγητό από το πιάτο τους χωρίς να το ζητήσουν.

Οι πατάτες είναι το κορυφαίο φαγητό που θεωρείται πολύ νόστιμο για να το μοιραστεί κανείς -με το 15% να έχει καταλήξει σε έναν ολόκληρο καυγά με κάποιον που έχει πάρει τις πατάτες του, παρόλο που ισχυρίζεται ότι δεν πεινάει.

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τρως για μεσημεριανό

Και η έρευνα σε 2.000 ενήλικες διαπίστωσε ότι, όταν τρώνε έξω, το 37% παραγγέλνει ακριβώς αυτό που θέλει και σκοπεύει να το κρατήσει όλο για τον εαυτό του.

Για το 27%, είναι μπελάς όταν οι άνθρωποι περιμένουν να μοιραστούν τα γεύματα και να δοκιμάσουν λίγο από το φαγητό του καθενός -ενώ ένας στους έξι έμεινε εκνευρισμένος από το γεγονός ότι μπορεί να πληρώνει περισσότερα, αλλά στην πραγματικότητα τρώει λιγότερα.

Και τρεις στους δέκα (29%) θα προτιμούσαν να κεράσουν κάποιον άλλο ένα γεύμα, παρά να μοιραστούν το δικό τους φαγητό μαζί του.

Ωστόσο, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (53%) παραδέχονται ότι βιώνουν τον φθόνο του φαγητού όταν τρώνε έξω, αφήνοντάς τους να εύχονται να είχαν παραγγείλει το πιάτο που τρώει κάποιος άλλος - με σχεδόν το ένα τέταρτο να μην μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό και να ζητήσει μια μπουκιά.

Η έρευνα έγινε από την KFC, με αφορμή το λανσάρισμα των Signature Fries της, αρωματισμένων με ένα συνδυασμό βοτάνων και μπαχαρικών εμπνευσμένων από το κοτόπουλό της.

Η Kate Wall από την KFC, δήλωσε: «Το να μοιράζεσαι τηγανητές πατάτες μπορεί να είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι κλέφτες τηγανητών πατατών είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του έθνους, οπότε προκαλέσαμε τους εαυτούς μας να δημιουργήσουμε κάτι για να τους σταματήσουμε μια για πάντα».

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι συνάδελφοι στη δουλειά, οι φίλοι και τα αδέλφια είναι μεταξύ εκείνων με τους οποίους οι ερωτηθέντες είναι λιγότερο πιθανό να μοιραστούν το φαγητό τους - και το 16% χρειάστηκε να επέμβει σωματικά για να σταματήσει ένα άτομο να τους κλέβει το φαγητό.

Μήπως το έχεις παρακάνει με τα λαχανικά; Έξι μυστικά ευεξίας που μάλλον έχεις καταλάβει λάθος

Μάλιστα, προέκυψε επίσης, ότι μόλις το 27% επιτρέπει πάντα στους άλλους να τσιμπήσουν κάτι από το γεύμα τους - αν και το 18% το κάνει από ευγένεια και όχι από επιθυμία.

pexels-polina-tankilevitch-8202883.jpg