Το τσάι κανέλας είναι το μυστικό για όμορφο δέρμα και μαλλιά

Το τσάι κανέλας είναι το μυστικό για όμορφο δέρμα και μαλλιά

To τσάι κανέλας αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για ενυδάτωση. Τα πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Το τσάι (μαύρο, πράσινο κ.ά) είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως και καταναλώνεται από άτομα κάθε ηλικίας. Διατίθεται στην αγορά σε πολλές, διαφορετικές γεύσεις που καλύπτουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή και κάθε διατροφική ανάγκη.

Μια συγκεκριμένη εκδοχή έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλη από το τσάι κανέλας. Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πιο αρωματικά μπαχαρικά και έχει πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πώς θα το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε νερό και 2-3 ξυλάκια κανέλας. Άφησέ το να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Μόλις το ρόφημα είναι έτοιμο μπορείς να το απολαύσεις προσθέτοντας λίγο ginger, μέλι ή χυμό λεμονιού.

https://www.instagram.com/p/CYWEzdvMa2k/

Τα πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό

  • Σύμμαχος για όμορφο δέρμα

Η κανέλα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτή η πρωτεΐνη λειτουργεί ως δομικό στοιχείο για πολλά μέρη του σώματος και αυξάνει σημαντικά την ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές της, την καθιστούν μια εξαιρετική θεραπεία για την ακμή.

  • Βοηθά στη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών

Το τσάι με κανέλα βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών λόγω της περιεκτικότητάς της σε κινναμαλδεΰδη. Αυτή η ένωση θεωρείται ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία στους θύλακες των τριχών. Επιπλέον έρευνα του 2019 διαπίστωσε ότι η προκυανιδίνη, ένας τύπος φλαβονοειδούς που βρίσκεται στην κανέλα σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη των μαλλιών. Τέλος, η χρήση κανέλας στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να μειώσει την εμφάνιση πιτυρίδας.

  • Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά

Το τσάι κανέλας έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Οι πολυφαινόλες είναι συστατικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων σου από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Καταπολεμούν τις φλεγμονές και προλαμβάνουν τις ασθένειες.

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τρως για μεσημεριανό

  • Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Μελέτες δείχνουν ότι το τσάι κανέλας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, των τριγλυκεριδίων και της ολικής χοληστερόλης.

  • Μειώνει τις φλεγμονές

Η κανέλα είναι ένας ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of AOAC διαπίστωσε ότι ο υψηλός όγκος φαινολικών ενώσεων της κανέλας συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα.

  • Προάγει την απώλεια βάρους

Ορισμένες έρευνες αποδεικνύουν ότι η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια λίπους στην περίμετρο της μέσης. Μια παλαιότερη μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες έχασαν το 0,7 τοις εκατό της λιπώδους μάζας τους και κέρδισαν 1,1 τοις εκατό της μυϊκής μάζας μετά τη λήψη 10 γραμμαρίων κανέλας κάθε μέρα για τρεις μήνες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com