Γιατί η Black Friday είναι η ευκαιρία που έψαχνες για να αναβαθμίσεις τη διατροφή σου

Γιατί η Black Friday είναι η ευκαιρία που έψαχνες για να αναβαθμίσεις τη διατροφή σου

Αν δεν σκέφτεσαι την κουζίνα σου ως χώρο για αναβάθμιση με αφορμή την Black Friday, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Διότι αρκεί μία έρευνα αγοράς για να βρεις τις συσκευές, τα cooking essentials και τις τεχνολογίες, που θα κάνουν level up στη διατροφή σου.

Βλέπεις, η ισορροπημένη διατροφή είναι βασικό κομμάτι της καλής ζωής όμως, οι ρυθμοί της καθημερινότητας συχνά δεν σου αφήνουν πολύ ελεύθερο χρόνο για να φροντίζεις το μενού σου. Κάπως έτσι, πηγαίνεις το θέμα του healthy menu από αναβολή σε αναβολή. Έχεις όμως, τη λύση και δεν είναι άλλη από τον σωστό «εξοπλισμό» της κουζίνας σου. Και η φετινή Black Friday είναι η ιδανική ευκαιρία για να τον αποκτήσεις.

Ακόμη το σκέφτεσαι; Δες πώς θα εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο τις προσφορές της Black Friday για να βελτιώσεις τη διατροφή σου, με βάση της ανάγκες και τις γευστικές σου προτιμήσεις.

Η εξασφάλιση των σωστών συσκευών που θα σε «βάλουν» σε πρόγραμμα

Για να κάνεις την υγιεινή διατροφή μόνιμη συνήθεια, το μαγείρεμα σου πρέπει να είναι εύκολο, γρήγορο και δημιουργικό. Το ερώτημα είναι, βέβαια, πώς θα μπορέσεις να το εντάξεις στην έντονη καθημερινότητά σου. Το μόνο που χρειάζεσαι, λοιπόν, είναι συσκευές που μπορούν να εκτελούν ακόμη και πολλά task ταυτόχρονα, σε μικρό χρονικό διάστημα και έτσι, να σου «λύνουν» κάθε μέρα τα χέρια.

Στην αγορά θα βρεις συσκευές που μπορούν να αποτελέσουν «βοηθούς» σου, αφού θα ετοιμάζετε μαζί γλυκές και αλμυρές συνταγές και δημιουργικές νοστιμιές. Ως sous chef σου δε, θα μπορούν να ψιλοκόψουν, να τρίψουν, να πολτοποιήσουν, να ζυμώσουν, να αναμείξουν και γενικά, να εκτελέσουν μαγειρικές εργασίες που θα σου έπαιρναν έξτρα χρόνο σε διαφορετικές περιπτώσεις. Ο χρόνος προετοιμασίας θα μειωθεί στον μισό και έτσι, θα ετοιμάζεις εύκολα τα υγιεινά γεύματά σου για όλη την εβδομάδα.

Οι δυνατότητες που θα σου προσφέρει μια «έξυπνη» συσκευή

Θέλεις έναν φυσικό χυμό και χειροποίητα μπισκότα βρώμης για πρωινό, ώστε να κάνεις μια καλή αρχή στη διατροφή σου; Θέλεις να ετοιμάζεις ζυμαρικά, πίτες, να κόβεις σε κομμάτια τα υλικά σου, να τα αναμειγνύεις για να έχεις σε γρήγορο χρονικό διάστημα τα φαγητά που θέλεις να καταναλώνεις ή να τα βάζεις στα τάπερ για το γραφείο;

Φυσικά και μπορείς με τις σωστές συσκευές και την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών, που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου. Ξεκινά να κάνεις έρευνα αγοράς για την αγαπημένη Παρασκευή του Νοεμβρίου, προχώρησε σε σύγκριση τιμών, δες τις δυνατότητες κάθε συσκευής και διάλεξε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

Θα πεις «αντίο» στο junk food με τον πιο playful τρόπο

Αν δεν «το έχεις» με τη μαγειρική, τότε πιθανότατα σου είναι λίγο πιο δύσκολο να φροντίζεις κάθε μέρα το μενού σου και συχνά, στρέφεσαι σε πρόχειρα γεύματα ή στη λύση του delivery. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να αγαπήσεις λίγο το μαγείρεμα και να φροντίσεις τη διατροφή σου; Να γίνεις expert στο meal prepping. Και για να συμβεί αυτό, χρειάζεσαι τα κατάλληλα σκεύη στην κουζίνα σου.

Δοκίμασε να βρεις τάπερ, μαγειρικά σκεύη, είδη προετοιμασίας γευμάτων που θα μπορείς να τοποθετείς εύκολα στο ψυγείο και την κατάψυξη για αποθήκευση και περιορισμό του food waste και φυσικά, στο backpack ή τη lunch bag σου. Και να θυμάσαι ότι όσο πιο playful και πρακτικά είναι τα σκευή που θα βρεις, τόσο περισσότερη όρεξη μπορεί να έχεις να μπεις στην κουζίνα.

Black Friday και νέα ξεκινήματα πηγαίνουν μαζί, ακόμη και σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή σου. Αυτήν την Black Friday, λοιπόν, προσπάθησε να αξιοποιήσεις τις προσφορές που «τρέχουν» για να ανανεώσεις την κουζίνα σου και συνεπώς, τη διατροφή σου. Χρειάζεσαι απλώς συσκευές και σκεύη που θα σε παρακινούν κάθε μέρα να λες περισσότερα «όχι» στο junk food και πιο πολλά «ναι» στο healthy meal prepping. Τι περιμένεις; Ξεκίνα να διαμορφώνεις τη wish-list σου!