«Σαν 1 ώρα προπόνησης»: 1 ή 2 ποτήρια κρασί πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

«Σαν 1 ώρα προπόνησης»: 1 ή 2 ποτήρια κρασί πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους
Pexels

Εκείνοι που πίνουν ένα κρασάκι φαίνεται να έχουν πιο λεπτή μέση σύμφωνα με μία νέα έρευνα. 

Για κάποιους το wine o'clock είναι η ιδανική ώρα μετά τη δουλειά και φυσικά με το «όλα με μέτρο» να συνοδεύει εκείνο το κρασάκι μας που μας συντροφεύει σε όλες τις στιγμές που θέλουμε να χαλαρώσουμε.

Και ενώ η τακτική κατανάλωση περισσότερου από ένα λίτρο αλκοόλ την εβδομάδα είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να βλάψει την υγεία μας, αποδεικνύεται ότι ένα ή δύο ποτήρια κρασί πριν τον ύπνο θα μπορούσε στην πραγματικότητα να κάνει το αντίθετο.

Για πολλούς από εμάς, το να πίνουμε ένα ή δύο ποτήρια κρασί με το δείπνο είναι πολύ οικεία συνήθεια. Αλλά αν έχουμε νιώσει ποτέ λίγη ενοχή για το θερμιδικό περιεχόμενο ενός ποτηριού κρασιού, τότε τα ευρήματα από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτής της ενοχής.

Κάνεις λάθος μπάνιο όλη σου τη ζωή και με αυτή την αλλαγή μπορείς να φαίνεσαι πιο νέα και ανανεωμένη

Εάν χρειάζεσαι κίνητρο για να σε βοηθήσει να περάσεις πιο όμορφα την ημέρα, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Εν ολίγοις, ένα ποτηράκι ισοδυναμεί με μία ώρα στο γυμναστήριο, υποστηρίζει μελέτη. Ειδικότερα, έρευνα του 2015 που διεξήχθη από τον Jason Dyck από το πανεπιστήμιο διαπίστωσε ότι τα οφέλη για την υγεία στη ρεσβερατρόλη, μια ένωση που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, είναι παρόμοια με αυτά που παίρνουμε από την άσκηση.

Αυτά τα καλά νέα υποστηρίζονται και τώρα από επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και του Χάρβαρντ, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι το βραδινό ποτήρι κρασί (ή δύο) μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τις μελέτες, μπορούμε να αποτρέψουμε την αύξηση βάρους κατά 70 τοις εκατό με την κατανάλωση τουλάχιστον δύο ποτηριών την ημέρα με το κόκκινο κρασί να είναι η καλύτερη επιλογή λόγω της ρεσβερατρόλης.

Αλλά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει η κατανάλωση να γίνεται το βράδυ (ναι, δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για το μεσημεριανό ποτήρι που θέλουμε να απολαύσουμε). Αυτό συμβαίνει διότι προφανώς οι θερμίδες από το κρασί θα βοηθήσουν στον περιορισμό της λαχτάρας για σνακ αργά το βράδυ -μια μεγάλη αιτία αύξησης βάρους. Και σαν να μην έφτανε αυτό;

Το Πανεπιστήμιο της Δανίας διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτό καθημερινά έχουν πιο λεπτή μέση από αυτούς που απέχουν.

9,5 ώρες την ημέρα καθιστική ζωή: Πέντε συμβουλές για να νικήσεις τον πόνο στην πλάτη

Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει και διαπιστώσει ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, έρευνα από το 2019 στο περιοδικό Neuropharmacology διαπίστωσε ότι η ρεσβερατρόλη έχει αποτελέσματα κατά του στρες. Μια άλλη ανασκόπηση ανέφερε μελέτες που ισχυρίζονται ότι το κρασί έχει βρεθεί ότι βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης ενώ μειώνει και τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών.

Τούτου λεχθέντος, έχει διαπιστωθεί ότι το να πίνεις περισσότερο από το συνιστώμενο όριο οδηγεί σε επιδείνωση της καρδιαγγειακής υγείας -επομένως είναι σημαντικό να πίνεις με μέτρο. Σύμφωνα με το NHS, οι άνδρες και οι γυναίκες καλό θα ήταν να μην πίνουν περισσότερο από 1 λίτρο μέσα στην εβδομάδα σε τακτική βάση.

Να θυμάσαι πως θα πρέπει να κατανείμεις το ποτό σου σε τρεις ή περισσότερες ημέρες εάν πίνεις τακτικά έως και 1 λίτρο κρασί την εβδομάδα.

pexels-cottonbro-studio-4155473.jpg