H απλή καθημερινή συνήθεια που μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της απώλειας βάρους

H απλή καθημερινή συνήθεια που μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της απώλειας βάρους
Pexels

Ένας γιατρός μοιράστηκε την κορυφαία συμβουλή του για την απώλεια βάρους -και πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή για τους ανθρώπους να την ακολουθήσουν.

Η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα εύκολη. Ενώ κάποιοι από εμάς μπορούν να χάσουν γρήγορα κιλά μέσω της άσκησης και της διατροφής, άλλοι άνθρωποι μπορεί πραγματικά να αγωνίζονται σκληρά για να δουν αποτελέσματα. Τώρα, ένας γιατρός μοιράστηκε την κορυφαία συμβουλή του για την απώλεια βάρους -και πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή για τους ανθρώπους να την ακολουθήσουν.

Ξέχασε τα συμπληρώματα, τις αυστηρές δίαιτες, τη νηστεία ή ακόμη και την αυξημένη άσκηση. Ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει αυτό χωρίς επιπλέον έξοδα ή προσπάθεια. Περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα νέο βίντεο που μοιράστηκαν στο διαδίκτυο δύο γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τίτλο «Συμβουλές για την απώλεια βάρους».

Την επόμενη φορά που θα πάρεις το κινητό σου στο μπάνιο ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς

«Κάνοντας αυτό το απλό πράγμα όχι μόνο θα ελέγξετε το βάρος σας αλλά θα οδηγήσει και σε απώλεια βάρους. Τι είναι λοιπόν;», λέει ένας από τους γιατρούς στην αρχή του κλιπ, που αναρτήθηκε στο TikTok στον λογαριασμό myherbplus.

«Να πίνετε νερό πριν από το γεύμα σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 500 ml νερού πριν από το γεύμα σας μπορεί όχι μόνο να αυξήσει το μεταβολισμό σας αλλά και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους από ό,τι αν δεν πίνετε καθόλου νερό. Γενικά, όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο πιο υγιείς είμαστε. Τόσο εύκολο είναι».

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Το hack που διώχνει τον πονοκέφαλο αμέσως έγινε viral στο TikTok

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η κατανάλωση νερού οδηγεί σε απώλεια βάρους. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ έδειξαν ότι η κατανάλωση 500 ml νερού μισή ώρα πριν από την κατανάλωση κύριων γευμάτων μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν 500ml νερό 30 λεπτά πριν από ένα γεύμα έχασαν κατά μέσο όρο 1,3kg περισσότερο από τους ανθρώπους που δεν το έκαναν. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 εβδομάδων, ανέφεραν απώλεια 4,3kg σε σύγκριση με μέσο όρο 0,8kg που έχασαν οι άνθρωποι που δεν ήπιαν τόσο νερό.

Η Δρ Helen Parretti, πρώην κλινική λέκτορας του NIHR στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε: «Η ομορφιά αυτών των ευρημάτων έγκειται στην απλότητα. Το να πίνετε απλώς ένα ποτήρι νερό, τρεις φορές την ημέρα, πριν από τα κύρια γεύματά σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους σας. Όταν συνδυάζεται με σύντομες οδηγίες για το πώς να αυξήσετε την ποσότητα της σωματικής σας δραστηριότητας και για μια υγιεινή διατροφή, αυτό φαίνεται να βοηθά τους ανθρώπους να επιτύχουν κάποια επιπλέον απώλεια βάρους - με μέτριο και υγιή ρυθμό. Είναι κάτι που δεν χρειάζεται πολλή δουλειά για να ενσωματωθεί στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας».

Η διατροφολόγος Kelly Jones συμφωνεί. Προτείνει να σκέφτεστε το νερό περισσότερο ως «εργαλείο συντήρησης» παρά ως «μαγική λύση» για την απώλεια βάρους. Η επαγγελματίας λέει ότι η τακτική κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απαραίτητη για την πρόληψη του αισθήματος της δίψας, καθώς όταν διψάς είναι ήδη ένα σημάδι ότι είσαιαφυδατωμένη. Αν πίνεις συνεχώς νερό θα έχειςκαλύτερη ρύθμιση της όρεξης καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

IMG_2930.jpeg