O ανησυχητικός λόγος που μπορεί να ξυπνάς με πονοκέφαλο κάθε πρωί

O ανησυχητικός λόγος που μπορεί να ξυπνάς με πονοκέφαλο κάθε πρωί
Pexels

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάς το πρωί και να αισθάνεσαι σαν να υπάρχει ένα τεράστιο βάρος πάνω από το κεφάλι σου και να υποφέρεις από πονοκέφαλο.

Το να ξυπνάς με πονοκέφαλο μπορεί να είναι ένας πολύ δυσάρεστος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου και σύμφωνα με μελέτη 19.000 ατόμων, από το Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών της Βρετανίας (NCBI), ένας στους 13 ανθρώπους θα βιώσει κάποια περίοδο στη ζωή του να ξυπνάει με πονοκέφαλο. Παρόλο που οι πονοκέφαλοι είναι συνήθως αβλαβείς, το να ξυπνάς συχνά με αυτό το είδος πόνου θα μπορούσε να είναι σημάδι για κάτι πιο σοβαρό.

Το NCBI μελέτησε τους πιθανούς λόγους για τους πρωινούς πονοκεφάλους - και υπάρχει μια πάθηση που θα μπορούσε να τους προκαλεί.

Η άπνοια ύπνου, είναι μια κατάσταση κατά την οποία η αναπνοή μας σταματά και αρχίζει ενώ κοιμόμαστε, και όσοι πάσχουν από αυτήν τείνουν να έχουν αυτό που ονομάζεται αποφρακτική άπνοια ύπνου. Σύμφωνα με το NCBI, είναι ο λόγος που πολλοί ξυπνούν με πονοκέφαλο. «Ο πρωινός πονοκέφαλος θεωρείται σύμπτωμα του συνδρόμου αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο», αναφέρεται στη μελέτη του NCBI.

Κάνεις λάθος μπάνιο όλη σου τη ζωή και με αυτή την αλλαγή μπορείς να φαίνεσαι πιο νέα και ανανεωμένη

Άλλα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας μπορεί να περιλαμβάνουν «υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας» καθώς και «δυνατό ροχαλητό, ξύπνημα με αίσθημα πνιγμού ή αγκομαχητού, υπνηλία ή έλλειψη ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας» εξηγεί περαιτέρω το NCBI. Είναι ενδιαφέρον ότι η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι αυτοί οι πονοκέφαλοι από άπνοια ύπνου είναι πιο διαδεδομένοι στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για το ξύπνημα με πονοκέφαλο που είναι αποτέλεσμα κακών συνηθειών ύπνου, όπως η υπερβολική πρόσληψή του. Όσο κι αν τον αγαπάμε, ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους. Όχι μόνο ο υπερβολικός ύπνος, αλλά και η θέση στην οποία κοιμόμαστε: Ναι μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας.

Πέντε πράγματα που μπορεί να συμβούν αν εμποδίσεις ένα φτέρνισμα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάς με έναν πονεμένο και σκληρό αυχένα το πρωί, και μιλώντας στο Marie Claire, η Dr Mariam Adegoke τόνισε ότι οι θέσεις ύπνου μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο, ειδικά αν «έχετε την τάση να κοιμάστε μπρούμυτα», καθώς αυτό προκαλεί ένταση στην πλάτη καθώς αναγκάζεται να καμπυλωθεί.

Επιπλέον, η γιατρός τόνισε ότι όσο κοιμόμαστε, οι μύες μας δεν δουλεύουν τόσο σκληρά για να στηρίξουν το σώμα μας και πρόσθεσε ότι «Σημαίνει ότι όταν σηκώνεστε, οι μύες σας σφίγγονται και προσπαθούν πολύ να υποστηρίξουν τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα σας».

pexels-andrea-piacquadio-3768582.jpg