Το πιο cool χριστουγεννιάτικο δώρο έχει αέρα από Μεξικό

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Το πιο cool χριστουγεννιάτικο δώρο έχει αέρα από Μεξικό

Τίποτα δεν λέει «Καλά Χριστούγεννα» όσο ένα δώρο με προσωπικότητα και η εορταστική συσκευασία The Lost Explorer είναι ο ιδανικός τρόπος να μυηθεί κανείς στην up-and-coming κουλτούρα του mezcal.

Δεν είναι μυστικό πως το mezcal και η τεκίλα αποτελούν τα πιο ανερχόμενα αποστάγματα στην παγκόσμια fine drinking κοινότητα, αφού πλέον τα agave spirits διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, τη φινέτσα και την ευγένεια ώστε να μην αποτελούν μόνο βάση για cocktails αλλά αυτόνομες προτάσεις για μαγικά servings. Ειδικά το mezcal, το απόσταγμα που μέχρι πριν κάποια χρόνια απευθυνόταν μόνο στους ψαγμένους knowers και δη στη χώρα μας, έχει πλέον κατακτήσει την καρδιά κάθε sophisticated fine drinker, που αναζητά χαρακτήρα και υψηλή ποιότητα στο ποτήρι του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν το γεγονός πως το πολυβραβευμένο και χειροποίητο premium mezcal The Lost Explorer απολαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στην προτίμηση του ελληνικού κοινού, που ξέρει να πίνει. Έτσι αυτά τα Χριστούγεννα το κορυφαίο μεξικανικό mezcal με τον sustainable χαρακτήρα μας δίνει τη δυνατότητα να δωρίσουμε στους αγαπημένους μας -ή και στον εαυτό μας- την αφρόκρεμα της mezcal culture σε μία συσκευασία.

1702913423023-99652534-image004.jpg

Με διαχρονικό του motto τη φράση “Slow down & Sip curiously” και τη φυσική ανθρώπινη περιέργεια στον πυρήνα της δημιουργίας του, το The Lost Explorer και η μοναδική ιστορία του μας προσκαλούν να πάρουμε το χρόνο μας και να μυηθούμε στον μαγικό κόσμο αυτού του ιδιαίτερου αποστάγματος αγαύης μέσα από τις τρεις διαφορετικές ποικιλίες του, που ειδικά για τα Χριστούγεννα πήραν όλες μαζί θέση μέσα σε μία εορταστική συσκευασία και γίνονται το πιο cool δώρο για απαιτητικούς drinkers. Έτσι για πρώτη φορά μπορούμε να απολαμβάνουμε τα The Lost Explorer Espadín, Tobalá και Salmiana όλα μαζί και να κάνουμε το δικό μας μικρό tasting ώστε να καταλήξουμε στο προσωπικό μας αγαπημένο.

1702913438864-757293115-image005.jpg

Εσύ τι τύπος mezcal είσαι;

Το The Lost Explorer παράγεται από τρεις διαφορετικές ποικιλίες αγαύης, ώστε ο καθένας μας να μπορεί να βρει το γευστικό προφίλ που ταιριάζει στη δική του παλέτα αλλά και τη διάθεση της στιγμής.

-Το The Lost Explorer Espadín είναι κατασκευασμένο από 100% Espadín αγαύη, της οποίας η συγκομιδή γίνεται μετά από 8 χρόνια ανάπτυξης και έχει μια γλυκιά και ποώδη αίσθηση. Με νότες γλυκού μήλου, ώριμων φρούτων και διακριτική παρουσία καπνού, είναι ιδανική για όσους αναζητούν να μυηθούν στον κόσμο του mezcal.

-Το The Lost Explorer Tobalá είναι κατασκευασμένο από 100% αγαύη Tobalá, γνωστή και ως «Explorer agave», που συλλέγεται μετά από 10 χρόνια ανάπτυξης. Με γήινες νότες καπνού, κακάο, βανίλιας και δέρματος, το Tobalá προσφέρει μια μοναδική ισορροπία μεταξύ ξύλου και του umami που μένει χαραγμένη στη μνήμη.

-Το The Lost Explorer Salmiana είναι κατασκευασμένο από 100% Salmiana agave, που συλλέγεται μετά από 12 χρόνια ανάπτυξης. Έχει τα πιο ποώδη αρώματα από τα τρία, με γλυκές αλλά ταυτόχρονα και πικάντικες νότες πράσινου τσίλι, γκρέιπφρουτ και φρέσκιας αγαύης, και είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις πιο τολμηρές γεύσεις.

Not all who wander are lost

Πίσω από το The Lost Explorer και τα μυστικά του κρύβεται ένα ταξίδι στο μακρινό Μεξικό, όπου ο βραβευμένος και αυτοδίδακτος Mezcalero πρώτης γενιάς, Don Fortino Ramos, με έδρα την Oaxaca, έχει αφιερώσει τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του στην τέχνη και την απόσταξη του mezcal. Με άξια συνεχίστρια την κόρη του Xitlali, η οικογένεια Ramos συνεχίζει ακούραστη την αποστολή της να φτιάχνει με 100% χειροποίητες διαδικασίες ένα απόλυτα premium και βαθιά γοητευτικό mezcal για τους ορκισμένους λάτρεις του είδους. Να σημειώσουμε πως το λογότυπο που θα βρεις χαραγμένο στις φιάλες αντιπροσωπεύει τα τέσσερα φυσικά οικοσυστήματα του κόσμου – δάσος, ωκεανός, έρημος και ήλιος, ενώ τα «πλάσματα» που φιγουράρουν σε κάθε ετικέτα είναι γνωστά ως Alebrije και είναι εμπνευσμένα από τον πολιτισμό και τους μύθους της Oaxaca.

1702913478636-750426276-image007.jpg

Ένα βιώσιμο mezcal

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του The Lost Explorer είναι ο sustainable χαρακτήρας του με τα μπουκάλια να είναι κατασκευασμένα από περισσότερα από 50% ανακυκλωμένα υπολείμματα κρυστάλλου, με πώμα από φυσικό πιστοποιημένο ξύλο και με βιοδιασπώμενο φυσικό κερί μέλισσας από το Μεξικό. Το premium αυτό απόσταγμα έχει αποφασίσει να γίνει το πιο βιώσιμο brand mezcal στον κόσμο, γι’ αυτό και τηρεί τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, ενώ προσπαθεί συνεχώς να ανεβάζει τον πήχη, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο ξύλο και λίπασμα που δημιουργείται από απόβλητα αγαύης, αναφυτεύοντας τουλάχιστον τρεις αγαύες για κάθε απόσταξη μίας αγαύης και εγκαθιστώντας ηλιακούς συλλέκτες για την αξιοποίηση και παραγωγή ενέργειας.

1702913489784-671126041-image009.jpg

Το The Lost Explorer είναι μοναδικό γιατί:

-Δημιουργείται 100% στο χέρι μέσα από sustainable πρακτικές.

-Γεννάται μέσα από την ίδια την mezcal culture που ενθαρρύνει την περιέργεια και την ανακάλυψη νέων γεύσεων.

-Ενισχύει το “μαζί” και επιστρέφει πράγματα στην κοινότητα, αφού ενδυναμώνει οικονομικά την κοινωνία των δημιουργών του, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα, δημιουργώντας συνεργασίες με ντόπιους τεχνίτες, επενδύοντας σε δημόσια έργα και υποστηρίζοντας την γυναικεία επιχειρηματικότητα, εκπαίδευση και ευεξία.

1702913521520-42711916-image011.jpg

Η limited edition triple συσκευασία διατίθεται στα:

- Choix Hall, Λ. Αθηνών-Πειραιώς 54, Πειραιάς

- Cava Halari Piraeus, Ακτή Μουτσοπούλου 74, Πειραιάς

- Cava Oak: Λ. Κηφισίας 282, Χαλάνδρι / Αθηνάς 7Α, Βουλιαγμένη / Χαρίλαου Τρικούπη 101, Nέα Ερυθραία.

- Cellier: Σύνταγμα, Κριεζώτου 1δ, Σύνταγμα / Κηφισιά, Λ. Κηφισίας 369, Κηφισιά/ Συγγρού, Λ. Συγγρού 320 / Ψυχικό, Αδριανείου 23, Νέο Ψυχικό / Μαρούσι, Λ. Κηφισίας 144, Μαρούσι

καθώς και σε επιλεγμένες κάβες που θα βρεις εδώ

Απολαύστε υπεύθυνα!
https://www.instagram.com/thelostexplorermezcal/
https://www.dynamiki-sa.gr/el/the-lost-explorer-mezcal
https://thelostexplorermezcal.com/

Τα mezcal The Lost Explorer εισάγονται από τη Δυναμική ΑΕ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της Δυναμικής και του The Lost Explorer mezcal αντίστοιχα.