Γιατί η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι το Α και το Ω της ευεξίας σου

Γιατί η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι το Α και το Ω της ευεξίας σου

Η αξία της ενυδάτωσης αναδείχθηκε και στο πλαίσιο του «QTalks – The Wellness Issue» που διοργάνωσε το Queen.gr την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Breath Pilates.

Κάθε σύγχρονη γυναίκα γνωρίζει πολύ καλά πως χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ενυδάτωσή μας -είτε πρόκειται για το δέρμα μας είτε γενικά τον οργανισμό μας. Αν σκεφτείς ότι το ιδανικό ποσοστό νερού στο δέρμα μιας ενήλικης γυναίκας κυμαίνεται μεταξύ 45% και 60%, μάλλον θα κατανοήσεις την «εμμονή» μας με την ενυδάτωση.

Η σημασία της σωστής ενυδάτωσης

Σε αισθητικό επίπεδο, η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να διατηρήσεις το δέρμα σου λαμπερό, σφριγηλό και νεανικό. Η αξία της ενυδάτωσης αναδείχθηκε και στο πλαίσιο του «QTalks – The Wellness Issue» που διοργάνωσε το Queen.gr την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Breath Pilates. Εκεί, τυχερές αναγνώστριες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία ιδιαίτερη εμπειρία wellness και να έρθουν πιο κοντά «στην απόλυτη ισορροπία σώματος και πνεύματος» και να γνωρίσουν την «better me» εκδοχή τους. Μαζί μας, ήταν και το AQUA Carpatica, το αγνότερο νερό της φύσης, που μας προσφέρει την ενυδάτωση που χρειαζόμαστε.

Το workshop ξεκίνησε με μια δυναμική συνεδρία pilates 20’, υπό την καθοδήγηση της έμπειρης instructor Ιφιγένειας Μπάκα. Ακολούθησαν beauty facial συμβουλές και tips από την Branded Content Manager & beauty expert Χριστίνα Χρόνη, η οποία μίλησε για τη σημασία της φροντίδας του δέρματος και τον ρόλο του facial massage στην ευεξία. Στη συνέχεια, ακολούθησε life coaching συνεδρία με τη life coach Γαβριέλλα Καραπατή και hints σωστής και υγιεινής διατροφής, που θα βελτιώσουν τις διατροφικές συνήθειες, από τη διατροφολόγο Εβελίνα Κισσά.

Από εκεί και πέρα, η ενυδάτωση έχει και επιπλέον οφέλη για τον οργανισμό όπως το ότι βοηθά στη διάσπαση της τροφής και διασφαλίζει την ομαλή πέψη, συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του βάρους σου, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση στην αποτοξίνωσή του οργανισμού σου.

Βέβαια, τα οφέλη της δεν σταματούν εδώ καθώς η ενυδάτωση συνδέεται και με την ψυχική ευεξία σου. Ενδεικτικά, η αφυδάτωση εμποδίζει την παραγωγή ενέργειας στον εγκέφαλο και μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές που σχετίζονται με τη διάθεση όπως η κατάθλιψη. Επιπλέον, αρνητικά συναισθήματα όπως το άγχος, ο φόβος και η ανασφάλεια είναι επίσης πιθανό να συνδέονται με τη μη κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί η ενυδάτωση είναι τόσο σημαντική για εμάς -αλλά και για σένα. Όπως και το ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο η ποσότητα του νερού που πίνεις, αλλά και η ποιότητά του. Κι εδώ είναι που έρχεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica.

Τα οφέλη του AQUA Carpatica

Καταρχάς, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica συλλέγεται υπεύθυνα από την προστατευόμενη πηγή Bajenaru, στην καρδιά των Καρπάθιων Ορέων. Η σύστασή του περιλαμβάνει ιδανική αναλογία σε μέταλλα, ισορροπημένο pH και έχει σαν αποτέλεσμα μια μοναδική, αγνή, βελούδινη γεύση.

To συγκεκριμένο φυσικό μεταλλικό νερό δεν έχει σχεδόν καθόλου νιτρικά (0,6 mg/l), γεγονός που το καθιστά ιδανικό για κατανάλωση ακόμα και από μωρά, νήπια, και έγκυες γυναίκες. Είναι, επίσης, φυσικώς πτωχό σε νάτριο (0,6 mg/l), κι έτσι συνιστάται και σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αρτηριακής πίεσης και σε άτομα που ακολουθούν διατροφή η οποία είναι πτωχή σε νάτριο.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica βελτιώνει την ενυδάτωση του οργανισμού σου καθώς περιέχει φυσικούς ηλεκτρολύτες. Επιπλέον, η περιεκτικότητά του σε μεταλλικά άλατα είναι χαμηλή, γεγονός που το καθιστά ιδανικό τόσο για το μαγείρεμα τροφών για βρέφη όσο και για την καθημερινή ενυδάτωση που χρειάζεσαι.

Για να μην αναφέρουμε ότι λόγω του ότι είναι φυσικά αλκαλικό, καθώς έχει pH 7,94, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica βοηθά τις διαδικασίες της ομαλής πέψης και του μεταβολισμού. Το pH οποιασδήποτε ουσίας παίρνει τιμές από 0 (το πιο όξινο) έως 14 (το πιο αλκαλικό). Όπως καταλαβαίνεις, το 7 αποτελεί ουδέτερη τιμή, την οποία έχει -με μικρές αποκλίσεις- το καθαρό νερό. Έτσι, λοιπόν, πίνοντας ποιοτικό νερό, με ισορροπημένο pH, όπως έχει αυτό το φυσικό μεταλλικό νερό, διασφαλίζεις ότι το pH στο σώμα και την επιδερμίδα σου είναι ισορροπημένο. Κι εσύ υγιής!

Μερικά ποτήρια νερό -τουλάχιστον 8, σύμφωνα με τους ειδικούς, μην τα ξεχνάς!- φροντίζουν για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού σου, αλλά και ευρύτερα για την ευεξία σου. Αλήθεια, εσύ πόσο νερό έχεις πιει σήμερα;