Έρευνα: Τα γλυκά μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους

Έρευνα: Τα γλυκά μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους

Έχετε αδυναμία στα γλυκά; Τόσο το καλύτερο για την κοινωνική σας ζωή.

Όσο περισσότερο σας αρέσουν τα γλυκά, κάθε είδους, τόσο περισσότερο γλυκιά θα είναι η συμπεριφορά σας απέναντι στους άλλους. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μια έρευνα που έγινε πρόσφατα σχετικά με την σχέση των ανθρώπων με τα γλυκά και η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality Social Psychology.

Μια ομάδα ερευνητών από το Gettysburg College του Πανεπιστημίου St. Xavier στο Σικάγο, σε συνεργασία με το North Dakota State University, διαπίστωσαν πως όσοι αγαπάνε τα γλυκά είναι συνήθως εθελοντές, εξυπηρετικοί και υποστηρικτικοί άνθρωποι, καθώς και πολύ πιο φιλικοί και πρόσχαροι ως άτομα, σε αντίθεση με αυτούς που αποφεύγουν τη ζάχαρη.

Η έρευνα συγκέντρωσε 500 άτομα και τέσταρε τα επίπεδα φιλικότητας και καλοσύνης τους. Στο τέλος της έρευνας, οι μελετητές ανακάλυψαν πως αυτοί που έτρωγαν συχνά έστω και ένα κομμάτι σοκολάτας ήταν πολύ πιο φιλικοί από αυτούς που κατανάλωναν φαγητό χωρίς ζαχαρούχα συστατικά.

Εκτός από αυτό, οι επιστήμονες έλαβαν επίσης υπόψη τους τη σχέση μεταξύ της λέξης «γλυκός» και της χρήσης της στη καθομιλουμένη για να περιγράψει την προσωπικότητα κάποιου, με την ροπή του ατόμου αυτού να καταναλώνει τρόφιμα που έχουν γλυκιά γεύση.

«Ήταν μια έκπληξη για εμάς, γιατί η συμπεριφορά των ανθρώπων που θέλουν να βοηθάνε και είναι γενικότερα φιλικοί, και τους οποίους συχνά αποκαλούμε "γλυκούς", φάνηκε πως έχει άμεση σχέση με το γεγονός πως καταναλώνουν γλυκά φαγητά», είπε ο Brian Meiers, καθηγητής ψυχολογίας στο Gettysburg College στην Pennsylvania.

«Η ερευνά μας πάνω στη γεύση έχει σκοπό να ανακαλύψει τη θετική διάθεση και το κατά πόσο αυτή προκαλείται ή απουσιάζει, μετά την κατανάλωση γλυκών τροφίμων», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Τώρα μπορείτε να πάτε στο ψυγείο και να φάτε επιτέλους εκείνη τη σοκολάτα από την οποία προσπαθείτε να μείνετε μακριά τόσο καιρό. Ξεχάστε τις θερμίδες και σκεφτείτε το χαμόγελο που θα φέρει στα χείλη σας, αλλά και στα πρόσωπα των γύρω σας.