Σώστε τα λάθη του πρωινού

Σώστε τα λάθη του πρωινού

Μην αφήσετε όλη τη μέρα να καταλήξει σε θερμιδική καταστροφή επειδή δεν ξεκινήσατε σωστά.

Υπάρχουν πολλές ημέρες που δεν προλαβαίνετε να πάρετε το σωστό πρωινό. Τη μια αργήσατε να κάνετε μπάνιο, την άλλη δεν χτύπησε το ξυπνητήρι καταλήγετε τελικά να μην πάρετε ένα υγιεινό πρωινό. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει όλη η ημέρα να συνεχιστεί έτσι.

Αν, λοιπόν, το πρωί καταλήξατε από δημητριακά να τρώτε ένα μεγάλο muffin μαζί με έναν απολαυστικό latte καφέ, δηλαδή να παίρνετε στο σύνολο περίπου 1000 θερμίδες (κοντά στα 2/3 από όσες πρέπει να λαμβάνετε ημερησίως) με τις περισσότερες από αυτές να είναι λιπαρά, μην απογοητεύεστε. Μπορείτε να ισορροπήσετε την υπόλοιπη ημέρα σας διατροφικά αλλάζοντας το μεσημεριανό σας.

Μειώστε λοιπόν τις θερμίδες στο μεσημεριανό σας τρώγοντας ένα sandwich σε μαύρο ψωμί με γαλοπούλα και όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά. Βλέπετε το πρωινό σας ήταν πλούσιο σε λιπαρά και σχεδόν κάλυψε όλη την ημερήσια ανάγκη σας σε αυτά. Αυτό που σας λείπει είναι φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Τα λαχανικά και το μαύρο ψωμί θα κάνουν τη δουλειά τους και θα ισορροπήσουν το «αμαρτωλό πρωινό».