Δεν είναι όλες οι γλυκαντικές ουσίες ίδιες
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Σε γενικές γραμμές, οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη και η σακχαρίνη, χρησιμοποιούνται από άτομα που έχουν διαβήτη ή προβλήματα με το σάκχαρο και μπορούν να βρεθούν σε διαιτητικά αναψυκτικά, γλυκά χωρίς ζάχαρη και παιδικά σνακ. Το κυκλαμικό νάτριο όμως (cyclamate sodium), το οποίο είναι επίσης τεχνητή γλυκαντική ουσία και βρίσκεται στα ίδια τρόφιμα, έχει αποδειχθεί πως είναι καρκινογόνο γι' αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται.
Related
Bloggers
01
10