Τρόφιμα που μειώνουν τις ρυτίδες

Τρόφιμα που μειώνουν τις ρυτίδες

Είχατε ποτέ σκεφτεί πως μαζί με τις κρέμες που χρησιμοποιείτε υπάρχουν τρόφιμα που λειτουργούν από μέσα και θα κάνουν το δέρμα σας να δείχνει ποιο λαμπερό και νέο;

«Είμαστε ό,τι τρώμε». Αυτή η τόσο χιλιοειπωμένη φράση θα μπορούσε στην συγκεκριμένη περίπτωση να μεταλλαχθεί σε «φάτε για να δείχνετε...». Βλέπετε υπάρχουν τροφές που μπορούν να σας αναζωογονήσουν και να σας βοηθήσουν να δείχνετε νεότερη και πιο λαμπερή.

Σας έχουμε ήδη μιλήσει για τα αμύγδαλα που βοηθούν το δέρμα σας, όμως δεν είναι η μόνη θαυματουργή τροφή. Οι σπόροι λιναριού, ή εναλλακτικά το λάδι λιναριού, ο σολομός και τα καρύδια είναι όλες τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία όχι μόνο μπορούν να «σιδερώσουν» τις λεπτές γραμμές στο δέρμα σας αλλά και να σβήσουν τις κηλίδες. Εκτός των άλλων τα λιπαρά θεωρούνται πως φυλακίζουν την υγρασία στα κύτταρα, οπότε κερδίζετε και ενυδάτωση. Σύμφωνα με ένα πείραμα που έγινε μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες άνθρωποι που κατανάλωναν μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους λιναριού παρουσίασαν σημαντικά μικρότερη δερματική ευαισθησία και ερεθισμούς ενώ είχαν πολύ πιο ενυδατωμένο δέρμα.