Καλό μήνα με καλοκαιρινή διατροφή

Γωγώ Φούντα
Καλό μήνα με καλοκαιρινή διατροφή

Γιατί και το καλοκαίρι θέλει τη διατροφή του!

Το καλοκαίρι είναι λιγότερο από δύο μήνες μακριά, και εκτός από τη γραμμή μας θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και τις τροφές που θα λαμβάνουμε, καθώς οι ανάγκες ενός οργανισμού δεν είναι ίδιες όλες τις εποχές του χρόνου. Εδώ λοιπόν σας έχουμε 10 διατροφικά tips που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα ενισχύσουν τον οργανισμό σας την πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου...

1)Πιείτε νερό: Το νερό είναι απαραίτητο πάντα, πόσο μάλλον το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες. Βοηθά στον μεταβολισμό, μας δίνει ενέργεια και ενυδατώνει τον οργανισμό. Το ιδανικό είναι τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την μέρα.

2)Ελαττώστε την καφείνη που προσλαμβάνετε: Η καφείνη έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από το νερό. Αφυδατώνει τον οργανισμό κάτι που γίνεται ακόμα πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες.

3)Φάτε μούρα: Είναι το πιο κατάλληλο φρούτο για το καλοκαίρι καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού. Εκτός από το ότι σας δροσίζει, είναι και μία πολύ καλή και νόστιμη λύση για σνακ.

4)Ετοιμάστε «έξυπνες» σαλάτες: Η σαλάτα είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα του καλοκαιριού. Είναι δροσερή, ελαφριά και δεν απαιτεί να σπαταλήσετε χρόνο μέσα σε μία καυτή κουζίνα. Προσοχή όμως. Βεβαιωθείτε ότι οι σάλτσες που χρησιμοποιείτε είναι από ελαιόλαδο και λεμόνι και όχι από μαγιονέζα ή παρόμοια υλικά γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

5)Καταναλώστε πρωτείνες: Πολλοί ελαττώνουν τα πρωτεινούχα τρόφιμα το καλοκαίρι καθώς κυρίως το κρέας πέφτει βαρύ στο στομάχι. Ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο κακό μπορεί να σας κάνει καθώς θα ξεμείνετε από ενέργεια.

6)Φάτε λαχανικά: Τι καλύτερο από τα να μαζεύεστε με την παρέα σας για μπάρμπεκιου; Το μυστικό είναι μαζί με το κρέας να σερβίρετε και λαχανικά. Ο συνδυασμός της πρωτείνης του κρέατος με τις βιταμίνες των λαχανικών είναι ιδιαιτέρως θρεπτικός.

7)Εφοδιαστείτε με κάλιο: Το καλοκαίρι η διάθεση είναι ανεβασμένη και είμαστε περισσότερο ενεργητικοί. Δυστυχώς όμως αυτό συνοδεύεται και με περισσότερο ιδρώτα κάτι που σημαίνει ότι χάνουμε τους ηλεκτρολύτες μας. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν κάλιο έτσι ώστε να προφυλάξετε τους μυς σας και να αποφύγετε τραυματισμούς και υπερκοπώσεις.

8)Καταναλώστε εποχιακά τρόφιμα: Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για υγιεινή διατροφή. Δεν υπάρχει εποχιακό φρούτο ή λαχανικό που να μην είναι νόστιμο. Δοκιμάστε να φτιάξετε και smoothies με φρούτα και γάλα.

9)Αποφύγετε το παγωτό: Και μιας και μιλήσαμε για smoothies είναι μία εξαιρετική επιλογή και σίγουρα πιο ελαφριά. Για να απολαμβάνετε κάτι νόστιμο και δροσερό χωρίς να νιώθετε τύψεις.

10) Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό σας είναι φρέσκο: Τους καλοκαιρινούς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταναλώσετε χαλασμένες τροφές καθώς η θερμοκρασία είναι υψηλή και βοηθά στην ανάπτυξη μικροβίων. Τα μάτια σας δεκατέσσερα...