Το υγιεινό «μαύρο»
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Οι μαύρες τροφές έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι τα ανοιχτόχρωμα τρόφιμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας στις χρωστικές τους ουσίες. Το χρώμα τους προέρχεται από ανθοκυάνες, δηλαδή χρωστικές ουσίες, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων για διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και καρκίνο. Ιδανικές μαύρες τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε είναι το μαύρο ρύζι που έχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Ε και ενισχύει το ανοσοποιητικό, και οι μαύρες φακές που είναι φορτωμένες με σίδηρο, μειώνουν τη χοληστερόλη και βελτιώνουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού.
Related
Bloggers
01
10