Αντηλιακό σε μορφή… φαγητού

Αντηλιακό σε μορφή… φαγητού

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και ο ήλιος έχει αρχίσει ήδη να «καίει», υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος για να προστατευθείτε από τις βλαβερές ακτίνες του και, ως εκ τούτου, από τον καρκίνο του δέρματος. Το φαγητό. Πιο συγκεκριμένα οι ακόλουθες τροφές μπορούν να γίνουν το... νόστιμο αντηλιακό σας:

Βότανα και μυρωδικά
Μία κουταλιά της σούπας από κάποιο από αυτά τα αρωματικά φυτά μπορεί να έχει τόσα αντιοξειδωτικά, όσο και ένα φρούτο και μπορεί να σας προστατεύσει ουσιαστικά από κάποιο πιθανό μελάνωμα.
Το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, ο μαϊντανός και ο βασιλικός, παρέχουν τα μεγαλύτερα οφέλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται και τα τέσσερα αυτά βότανα με τη μία. Αρκεί να χρησιμοποιείτε κάποιο είδος νωπού βοτάνου κάθε μέρα.

Τσάι
Ας είναι το ποτό-παραλίας της επιλογής σας, ένα δροσιστικό σπιτικό παγωμένο τσάι, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να ματαιώσει την κλιμάκωση των κυτταρικών βλαβών, που είναι αποτέλεσμα της μακράς έκθεσης στον ήλιο.
Μια εργαστηριακή μελέτη διαπίστωσε ότι τα πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά σε πράσινο και μαύρο τσάι, αναστέλλουν τις πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος.