H νέα μανία στο Hollywood: Δίαιτα με... ενέσεις!

Γωγώ Φούντα
H νέα μανία στο Hollywood: Δίαιτα με... ενέσεις!

Το διαβάσαμε κι αυτό: Μία νέα δίαιτα που βασίζεται σε ενέσεις με ορμόνες!

H νέα μόδα στο Hollywood ακούει στο όνομα «hCG Diet», είναι δίαιτα και υπόσχεται απώλεια 8 κιλών σε διάστημα 6 εβδομάδων. H Catherine Zeta Jones, η Britney Spears και η Rene Zellweger είναι από τις μεγαλύτερες φαν της συγκεκριμένης διατροφής η οποία και υψηλό κόστος έχει και αρκετά ιδιαίτερη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω δίαιτα περιλαμβάνει τη χορήγηση της ορμόνης hCG η οποία κανονικά παράγεται από τον οργανισμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μέσω του πλακούντα, σε συνδυασμό με μικρά γεύματα που δεν ξεπερνούν τις 500 θερμίδες ημερησίως! Σύμφωνα με τη θεωρία της «hCG Diet» οι μικρές μερίδες στέλνουν στον οργανισμό το μήνυμα «προσοχή έλλειψη τροφής» ενώ μέσω της ορμόνης απελευθερώνονται όλα τα αποθέματα λίπους από τις προβληματικές ζώνες του σώματος, προκειμένου να τραφεί το υποτιθέμενο έμβρυο. Η συνθετική ορμόνη που χορηγείται σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απολύτως ασφαλής καθώς δημιουργείται σε εργαστήρια από αποστειρωμένα κύτταρα και είναι παραλλαγή της ορμόνης που χορηγείται για θεραπείες γονιμότητας.

Το διατροφικό πλάνο αποτελείται από τις εξής τρεις φάσεις:

Πρώτη φάση: Η φάση αυτή λέγεται και φάση προετοιμασίας και διαρκεί δύο ημέρες κατά τη διάρκεια της οποίας ο ενδιαφερόμενος καταναλώνει τροφές με άφθονα λιπαρά.

Δεύτερη φάση: Η φάση αυτή διαρκεί τρεις εβδομάδες κατά την οποία ο ενδιαφερόμενος καταναλώνει μόνο 500 θερμίδες την μέρα, καθόλου ζάχαρη, λιπαρά και υδατάνθρακες προκειμένου ο οργανισμός να αρχίσει να καίει λίπος από τις λιποαποθήκες.

Τρίτη φάση: Η φάση αυτή διαρκεί επίσης τρεις εβδομάδες κατά τις οποίες το άτομο επανέρχεται σταδιακά στη φυσιολογική του διατροφή αλλά εξακολουθεί να αποφεύγει τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες. Ο μεταβολισμός του επαναπρογραμματίζεται και σταθεροποιείται.

Φυσικά η συγκεκριμένη δίαιτα δεν έχει μόνο θετικά αλλά και ένα σημαντικότατο αρνητικό όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, το οποίο είναι το πολύ υψηλό κόστος των ενέσεων ορμόνης hCG οι οποίες θα πρέπει να χορηγούνται καθημερινά για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που προτιμάται κυρίως από πλούσιες και διάσημες κυρίες και όχι από... κοινές θνητές. Πάντως, η επιστημονική κοινότητα παραμένει δύσπιστη απέναντι στη νέα αυτή μέθοδο καθώς θεωρεί ότι η αποτελεσματικότητά της οφείλεται απλά στην ελάχιστη πρόσληψη τροφής.