Τρεις καλοκαιρινές τροφές με ευεργετική δράση

Γωγώ Φούντα
Τρεις καλοκαιρινές τροφές με ευεργετική δράση

Γεύση και θρεπτικά συστατικά...

Η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία έχει τεράστια ποικιλία φρούτων και λαχανικών κάτι για το οποίο θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες καθώς έχουμε την ευκαιρία να τα απολαμβάνουμε ολόφρεσκα. Ειδικά το καλοκαίρι τα συγκεκριμένα προιόντα έχουν την τιμητική τους μιας και η διατροφή θα πρέπει να είναι πιο ελαφριά και δροσερή. Εμείς βρήκαμε τρεις άκρως καλοκαιρινές τροφές οι οποίες έχουν πολλές ευεργετικές δράσεις εκτός φυσικά από υπέροχη γεύση.

Καλαμπόκι: Σίγουρα οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει το καλοκαίρι μας με το νόστιμο καλαμπόκι. Είτε ψητό, είτε βραστό σε σαλάτα το συγκεκριμένο προιόν περιέχει δύο πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τη λουτείνη και τη ζεαξανθίνη τα οποία συμβάλουν στην προστασία του οργανισμού από την ηλιακή ακτινοβολία καθώς είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό της χρωστικής ουσία της ώχρας κηλίδας. Τα ίδια ακριβώς συστατικά βοηθούν και στην αποφυγή της εκφύλισης της ώχρας της κηλίδας το οποίο και ευθύνεται για την τύφλωση των ατόμων άνω των 60 ετών.

Ντομάτες: Είναι νόστιμες, δροσερές και ζουμερές. Δίνουν πάντα βροντερό παρόν στα καλοκαιρινά μας γεύματα και εκτός από την υπέροχη γεύση τους προσφέρουν και έξτρα προστασία ενάντια στα εγκαύματα από τον ήλιο. Αυτό συμβαίνει γιατί η ντομάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο το οποίο και προστατεύει την επιδερμίδα από τα ηλιακά εγκαύματα και συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Καρπούζι: Το απόλυτο σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Το συγκεκριμένο φρούτο δεν προσφέρει μόνο απόλαυση στον ουρανίσκο μας και δροσιά αλλά διατηρεί ενυδατωμένο τον οργανισμό μας εξαιτίας της μεγάλης του περιεκτικότητας σε νερό. Επιπλέον, το να διατηρείται η υγρασία του οργανισμού μας, αυτομάτως κάνει την μνήμη πιο κοφτερή ενώ παράλληλα ανεβάζει και τη διάθεση. Μην ξεχνάτε ότι το 92% του είναι νερό πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έχει ελάχιστες θερμίδες.

Διαβάστε επίσης:

Γκουρμέ τροφές για τέλειο δέρμα

H διατροφή της Δέσποινας Βανδή για κορμί λαμπάδα