10 tips για να χάσετε βάρος χωρίς κόπο

Γωγώ Φούντα
10 tips για να χάσετε βάρος χωρίς κόπο

Χωρίς κόπο αλλά... με τρόπο!

Ξεχάστε τις εξαντλητικές δίαιτες και την αίσθηση πείνας από το πρωί που ξυπνάτε μέχρι το βράδυ που κοιμάστε. Εδώ σας έχουμε 10 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος χωρίς καν να το καταλάβετε...

1.Ενισχύστε την πρόσληψη ασβεστίου

Σύμφωνα με έρευνες, η πλούσια σε ασβέστιο διατροφή μετριάζει τη συσσώρευση λίπους σε περιόδους υπερσίτισης και αντίστοιχα επιταχύνει την αποδόμηση λίπους κατά την εφαρμογή υποθερμιδικής δίαιτας. Έτσι, η κατανάλωση προιόντων πλούσιων σε ασβέστιο 3-4 φορές σε καθημερινή βάση θα σας βοηθήσει να κάψετε περίπου 100 θερμίδες περισσότερες την ημέρα.

2.Αποφύγετε το αλκοόλ για ένα μήνα

Τα αλκοολούχα ποτά δεν περιέχουν μόνο περιττές θερμίδες, αλλά επιπλέον μειώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα να ανοίγουν την όρεξη. Έτσι η αποφυγή ή η μείωσή τους έστω και για ένα μόνο μήνα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

3.Μην ξεχνάτε το πρωινό

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι παραλείπουν τακτικά το πρωινό τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες μέσα στην μέρα από αυτούς που τρώνε το πρωί. Όταν παραλείπουμε γεύματα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα πέφτουν με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πείνα και έλλειψη ενέργειας και προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας να καταφεύγουμε σε λιπαρές τροφές.

4.Πάνω απ' όλα η κουζίνα

Εκτός του ότι το σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό μας βοηθά να ελέγχουμε και τον τρόπο παρασκευής του αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, μπορούμε να το κάνουμε όσο ελαφρύ θέλουμε χωρίς να χάνει τη διατροφική του αξία χρησιμοποιώντας light προιόντα ή αποφεύγοντας το τηγάνι.

5.Μέγεθος μερίδας

Σχετικά με το ιδανικό μέγεθος της μερίδας επικρατεί ένας μύθος. Εσείς πολύ απλά προτιμήστε να μειώσετε κατά 15-20% την αρχική σας μερίδα και αμέσως θα δείτε θαύματα στη σιλουέτα σας.

6.Αρχίστε το γεύμα σας με σαλάτα

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το μεσημεριανό μας ξεκινά με σαλάτα, τείνουμε να καταναλώνουμε 12% λιγότερες θερμίδες. Προσοχή όμως στις σάλτσες και στα λιπαρά ντρέσινγκ που συνήθως συνοδεύουν τις σαλάτες.

7.Μοιράστε τις θερμίδες

Μην παραλείπετε γεύματα για να μην εξαντλείστε και αναγκάζεστε τελικά να τρώτε το βράδυ πιστεύοντας ότι μπορείτε να πάρετε όλες τις απαραίτητες θερμίδες χωρίς επιπτώσεις. Είναι προτιμότερο να παίρνετε όλα σας τα γεύματα στην ώρα τους έτσι ώστε να καλύπτετε τις ενεργειακές σας ανάγκες και φυσικά πάντα με μέτρο.

8.Προσέξτε τι πίνετε

Μπορείτε να γλιτώσετε μέχρι και 500 θερμίδες μέσα στην μέρα μόνο και μόνο αν ελέγξετε αυτά που πίνετε. Προτιμήστε φυσικούς χυμούς, τσάι, γάλα με χαμηλά λιπαρά και φυσικά νερό και αποφύγετε το αλκοόλ, τον καφέ και τη σοκολάτα.

9.Τέλος το κορεσμένο λίπος

Η υπερκατανάλωση κορεσμένων λιπαρών εκτός του ότι ευθύνεται για πολλές σοβαρές παθήσεις, είναι και η κύρια πηγή θερμίδων για το ανθρώπινο σώμα. Γι' αυτό λοιπόν, αντικαταστήστε την πλούσια σε λιπαρά μαγιονέζα σας με κάποια χαμηλότερη σε λιπαρά, τις πλούσιες σάλτσες και ντρέσινγκ με λαδολέμονο ή βινεγκρέτ, τα γλυκά με αποξηραμένα φρούτα και αμέσως θα δείτε τη διαφορά.

10.Γελάστε μέχρι δακρύων

Έρευνες έχουν δείξει ότι 15 λεπτά γέλιου την ημέρα μας βοηθούν να κάψουμε 10-40 θερμίδες ανάλογα με το βάρος και την ένταση με την οποία γελάμε. Επιπλέον το γέλιο αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την καύση των θερμίδων μέχρι και 20%. Γελάστε με την ψυχή σας λοιπόν!

Διαβάστε επίσης:

Αποκτήστε το φιδίσιο κορμί της Δέσποινας Καμπούρη

Τα μυστικά tips των διαιτολόγων