Πώς να χορτάσετε χωρίς να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού

Γωγώ Φούντα
Πώς να χορτάσετε χωρίς να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού

Xρήσιμα tips για αδυνάτισμα χωρίς πείνα...

Όταν σκέφεστε τη λέξη δίαιτα, είναι φυσικό στο μυαλό σας να σας έρχεται και η λέξη πείνα. Κι αυτό γιατί, σε περιόδους που ο οργανισμός μας υποβάλλεται σε καθημερινή λήψη λιγότερων θερμίδων, ζητά το φαγητό όχι από λιγούρα αλλά από πραγματική πείνα. Εμείς σας έχουμε κάποια tips για να νιώθετε χορτάτες χωρίς να έχετε φάει μεγάλες ποσότητες.

1. Φάτε λαχανικά σαν σνακ τα οποία έχουν την τάση να κόβουν την πείνα χωρίς φυσικά να παχαίνουν. Τα αγγούρια, τα κολοκυθάκια και το σπανάκι κάνουν πολύ καλή δουλίτσα.

2. Βάλτε στη διατροφή σας τις σούπες. Οι σούπες περιέχουν πολύ νερό ή ζωμούς από λαχανικά κι έτσι σας δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι έχετε φάει πολύ περισσότερο από ότι στην πραγματικότητα επειδή έχουν την τάση να σας φουσκώνουν.

3. Βοηθήστε τον εαυτό σας και ψυχολογικά. Κάντε τα φαγητά σας πιο φουσκωτά και πιο ογκώδη. Προτιμήστε τα μιλκ σέικς, τους καφέδες με αφρό και γενικότερα μαγειρεύετε όσο το δυνατόν πιο ελαφριά.

4. Τέλος, η σόγια είναι ένα συστατικό το οποίο θα σας χορτάσει χωρίς να σας επιβαρύνει με επιπλέον θερμίδες. Χρησιμοποιήστε την όμως με μέτρο.

Διαβάστε επίσης:

Τα 3 superfoods που πρέπει να καταναλώσουμε αυτό τον Σεπτέμβριο

Τι είναι το Amla;

3 tips για να μείνετε πιστή στη δίαιτά σας